2010. január 27., szerda

Könyvajánló


Sziasztok ínyenc barátaim!

A mai napon egy számomra örömteli hírt osztok meg veletek!
Eljegyzési évfordulónkra kis szerelmemtől megkaptam a tavalyi év egyik legjobb szakácskönyvét az Ízek Itáliáját, melyet a világhírű séf Giorgio Locatelli írt. A könyv alcíme: Tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek (természetesen magamat az előbbibe sorolom, de még ez is egy kicsit nagyképűség :-))
Mindenesetre több, mint 600 oldalon keresztül csodálatos receptek tömkelege található az előételektől a desszertekig (levesek, rizottó minden mennyiségben, halak, húsok, saláták...stb.), melyek többsége mellett, még csodásabb fényképek is vannak!
Ez nem egy szimpla szakácskönyv, hanem az ételeken keresztül megismerhetjük az olasz kultúrát, egy gasztronómiai útikönyv.
Megtudhatjuk, hogy miért olyan fontos az olaszoknak az étel és annak elkészítése, hogy mit jelent számukra az, ha valakit vendégségbe hívnak és mindeközben szépen lassan beleszertünk ebbe a barátságos és végtelenül vendégszertő népbe.
Természetesen sok mindent megtudunk Locatelliről is és nem csak az átlag ember által ismert dél olaszország titkait ismerteti meg velünk, hanem szülőhelyét Észak Olaszországot is.
Egy szónak is száz a vége ez egy fantasztikus könyv!
Ebből pedig az következik, hogy a további hetekben felváltva készítem az ételeket ebből a remekműből és másik nagy kedvencemből a Casa Moroból!

Most búcsúzom, sajnos nem csak holnapig, mivel elutazunk Ausztriába 4 napra, hogy másik hobbimnak a síelésnek is szentelhessek egy kis időt. Így legalább négy napig nekem főznek és nem Én főzök!:-) Valószínűleg onnan is hozok pár klassz receptet és ígérem mindenről beszámolok!

Addig is puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső