2010. január 11., hétfő

Máktorta vaníliás mascarpone-val

Szép napot!

Ma ismét egy incsi-fincsi desszert lesz a terítéken! A most következő recept volt az első igazi siker élményem sütik terén,mert ezelőtt nem igazán készítettem sütiket,ugyanis mindig elrontottam! Vagy rossz volt a hozzávalók aránya vagy ronda lett és finom (ez volt a jobbik eset) vagy nagyon szép,de ehetetlen! Szóval a létező összes módon elrontottam a süteményeket!
Ezt a receptet az unokatesómnak köszönhetem,aki szintén nagyon finomakat főz és mindig isteni recepteket talál,hát ez a máktorta pedig az egyik legjobb felfedezése volt.
Ha valaki jön hozzánk vendégségbe és el akarom kápráztatni a főző tudományommal biztosan ezt készítem el. Ami a másik nagy előnye,hogy elronthatatlan!:-) Nagyon egyszerű elkészíteni és nem kellenek hozzá extra hozzávalók sem!


Íme a recept:

Hozzávalók (12 szelethez):

30 dkg darált mák
10 dkg barna cukor
2 ek liszt
3 dl tejszín
2 db tojás

krémhez:

50 dkg mascarpone
1 vaníliarúd vagy aroma
4 ek méz

Elkészítés:

Az egész tojásokat felverjük,majd hozzáöntjük a tejszínt,majd külön összekeverjük a mákot a cukorral és a liszttel végül pedig a mákhoz keverjük a tejszínes tojást (meg lehet spékelni egykis rumba áztatott mazsolával). Az egész masszát 22 cm átmérőjű kivajazott sütő formába tesszük és 160 fokon 25-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét összekeverjük a vanilíával és a mézzel (lehet rumot is beletenni úgy még finibb) és betesszük a hűtőbe,míg sül a torta.
Ha elkészült a torta hagyjuk kihűlni majd a tetejére kenjük a mascarponét. Díszithetjük meggyel vagy ribizlivel!
Készen is vagyunk! Következhet a nyam-nyam ! Ha valaki szereti a mákot akkor ezt egyenesen imádni fogja! Mindenkinek ajánlom aki sikert akar a konyhában elérni kevés munkával!:-)

Jó étvágyat!

Puszil mindenkit:
Petrezselyem

7 megjegyzés:

  1. grundtner Erzsébet2010. április 30. 15:34

    Nagyon tetszik a recept, csak nem tudom mennyi lisztet tegyek bele, mert nincs a hozzávalókhoz leírva!

    VálaszTörlés
  2. Szia Erzsébet!

    Köszönöm az észrevételt!:-) Két evőkanál liszt szükséges hozzá, és máris pótolom a hibát!
    Jó étvágyat hozzá!:-)

    VálaszTörlés
  3. Szia Petrezselyem!
    Hálás köszönettel, ki próbálom!

    VálaszTörlés
  4. Jó étvágyat hozzá!Biztos nagy siker lesz!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Köszi a receptet! Kipróbálom :)!!! Anyu szülinapjára :P !

    VálaszTörlés