2011. március 31., csütörtök

Vöröslencse köretnek vagy csak úgy magában

Ma egy pikáns köret receptjét írom le, aminek fő összetevője a vöröslencse! Nagyon finom, egészséges és alacsony glikémiás indexe miatt fogyókúrásoknak is tökéletes! Így én is bátran ehetem, mivel a léböjt kúra miatt oda kell figyelnem az étrendemre.
A vörös lencse azért jobb, mint az általunk ismert barna rokona, mert ízre szinte ugyanolyan, viszont nem kel előző nap, vagy órákkal előtte beáztatnunk, így amikor eszünkbe jut, hogy főzeléket ennénk, akkor csak gyorsan elkészítjük. Ma azonban nem a főzelék verzió következik, hanem egy pikáns köret, bár önmagában is tökéletes, aminek egyik hozzávalója a koriander levél, amit Én maggal helyettesítettem, ezenkívül a balzsamecet, így egy kissé savanykás, keleties ízű ételt kapunk, ami húsok mellé kitűnő köret!

Vöröslencse korianderrel:

Hozzávalók (4 személyre):

200 gramm vörös lencs
1 fej lilahagyma
1 csokor koriander vagy mag, de abból csak 1 tk
2 ek vörös balzsamecet
durva szemű só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

Serpenyőben olívaolajat hevítek, ezen megdinsztelem a lila hagymát, majd megfonnyasztom a koriander levelet, hozzáadom a lencsét és felöntöm 1,5 deciliter vízzel, amennyi ellepi, sózom, borsozom,.



Majd amikor rotyog beleteszem a balzsamecetet és lefedve párolom, míg el nem szívja a víz nagy részét, nem kell krémesre főzni, a lényeg, hogy a lencse puha legyen.
Körülbelül 20 perc alatt kész!



Melegen és frissen fogyasszuk, mert másnapra kiszárad és már nem olyan ízletes!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső