2010. január 8., péntek

Mexikói Kukoricakrémleves


Szép délutánt kedves mindenki!

Ma az egyik kedvenc leves receptemet írom le nektek, ugyanis ma volt szerencsém egy számomra új étteremben ebédelni a barátnőmmel és isteni quesadillas-t ettem,na és erről eszembe jutott a fenti recept.
Valószínűleg,ha végre elárulom a nevét sok budapesti ember fogja azt mondani: Petrezselyem te még nem ettél ott????! Hát képzeljétek el nem! Pedig számtalanszor mentem el mellette és azt gondoltam,hogy egy jobb pub vagy kávézó s miután ezt konstatáltam tovább is sétáltam,de ma végre eljött a nagy nap és barátnőm (Ági) javaslatára (aki egyébként rendszeresen jár ide) beugrottunk egy gyors ebcsire és azt kell mondjam a mai nap legjobb döntése volt.
A kiszolgálás elsőosztályú ahogy a kaja is és a berendezés is, 10 pontos egy 11 pontos skálán :-)!
És akkor most következzen az étterem neve: Clock! A Déli pályaudvartól nem messze a Nagyenyed utca eleje! Aki arra jár térjen be mindenképpen!
Na,de mostmár elég a szócséplésből jöjjön a recipe:

Hozzávalók (4 személyre):

400 gramm kukorica (konzerv:-( vagy fagyasztott, inkább utóbbi)
1 literzöldség alaplé (lásd befőttek és házi készítmények)
2 dl tejszín
2 kk worchestershire szósz
2 kk kurkuma
1 kk curry
1 kk cayanne bors
1 ek mustár
gyömbér
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
fehérbors

Elkészítés:

Kevés olívaolajon 5 percig megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát majd ráöntjük a lecsöpögtetett kukoricát és 10 percig pároljuk,majd hozzáöntjük a fehérbort, a fűszereket, a worchestershire szószt és felforraljuk.
Ezek után ráöntjük a húslevest és még egyszer felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk az egészet hozzáadjuk, a legvégén beleöntjük a tejszínt, a mustárt, és még 5 percig főzzük.
Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk a tetejére és natúr tortillat kínálunk mellé.

Nagyon fini és persze gyors!

Borajánlatom: száraz fehérbor a jobb fajtából!:-)

Jó étvágyat mindenkinek és jó főzőcskézést!

Puszi mindenkinek:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése