2010. január 12., kedd

Spenótos tészta tejszínes csirkemellel

Szép napot mindenkinek!

Ma ismét egy olaszos étel receptjét osztom meg veletek! Ez a családom egyik kedvenc étele! Először anyukám készítette el nővérem receptje alapján, majd én folytattam és szépen lassan a saját ízlésem szerint formálgattam a receptet közben megismerkedtem egy olasz hölggyel, akit szerintem már említettem (Nathaliát), és ő is adott pár tippet! Aztán elkészült a majd lent leírt recept!
Amikor jönnek hozzám a család tagjaim mindig elkészítem, bár a nővérem barátja Zoli ezt most már nehezményezi ugyanis Ő is olvassa a blogot és mondta, hogy megkóstolná valamelyik másik ételemet is, bár azért néha mást is csinálok!:-) Ezúton üzenem Zolcsi,hogy hamarosan jöttök és megleplek valami újdonsággal benneteket!
Na,de most már elég a szócséplésből!

Hozzávalók (4 személyre):

a tésztához:

0,5 kg spenótlevél
0,5 kg spagetti tészta
2 dl tejszín
4-5 gerezd fokhagyma
250 gramm ricotta
25 dkg parmezán
oregáno
bazsalikom
rozmaring
fehérbors

a húshoz:

3 dl tejszín
1,5 kg csirkemellfilé
bors
rozmaring
3 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma

Elkészítés:

A fokhagymát kevés olivaolajon megpároljuk, majd a megmosott és lecsöpögtetett spenót leveleket megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a fűszereket és lefedve pároljuk 10-15 percig. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és megforraljuk az egészet a végén pedig belerakjuk a ricottát és belereszeljük a parmezán felét.
Ezt összekeverjük a tésztával és a tetejére tesszük a sajt másik felét, majd tűzálló tálban betesszük a sütőbe és addig sütjük,míg a sajt rápirul a tetejére.

Közben elkészítjük a husinkat. A csirkemellet kiskockákra vágjuk, a zúzott fokhagymát és a felkockázott vöröshagymát megpároljuk olivaolajon, majd hozzáadjuk a pipit. 10-15 percig közepes lángon pároljuk a csirkét, majd hozzáadjuk a fűszereket és hagyjuk, hogy az illatok elillanjanak, isteni lesz!:-) Ezután felöntjük a tejszínnel és egy kevés vizet is adhatunk hozzá (kb. 2-3 ek). Az egészet főzzük még kb. 15 percig, hogy a husi megpuhuljon kellőképpen.

Majd tálaljuk!

Tipp: bármilyen sajttal fini,de a parmezán megy hozzá a legjobban!

Illetve ehhez mindenképpen egy extra száraz nagyon finom bort ajánlok: Hilltop: Irsai Olivér 2008-as évjárat! Mennyei ez a bor nagyon gyümölcsös és friss ízű, ugyanakkor igen fűszeres! Leírhatatlan és elérhető áron kapható! Ajánlom mindenféle tésztához, tejszínes kajákhoz és természetesen halakhoz is!

Jó étvágyat!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső