2010. január 18., hétfő

Party szendvicsek epres pezsgőkoktéllal

Sziasztok!

A mai napon egy nagyon finom vendégváró receptet osztok meg veletek!Szombaton barátnőimmel névnapi bulit tartottunk és ahogy az már lenni szokott, mielőtt elindultunk volna az éjszakába a névnaposnál (Áginál) gyűltünk össze, aki isteni kis szendvicseket dobott össze, amik nagyon jól mentek a koktélokhoz, borokhoz. A koktélt Eszternek ( a nővéremnek ) köszönhettük aki a héten volt bulizni így egy isteni koktél recepttel járult hozzá az estéhez! Természetesen ezt is megosztom veletek, de előbb Ági isteni lazacos szendvicsének elkészítési módját írom le. Természetesen szendvicsről lévén szó nagyon egyszerű, de mégis hatásos!:-)

Lazacos szendvics tormával

Hozzávalók:

1 csomag félkész baguett
1 csomag füstölt lazacfilé
250 gramm natúr vajkrém
2 ek reszelt torma (friss vagy üveges)
1 kis fej saláta
szeletelt pannónia sajt
bazsalikom
petrezselyem
oregánó

bors

A félkész baguetteket (lehet sütni is, de így gyorsabb) 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük 8-10 perc körülbelül.
A natúr vajkrémbe elkeverjük a reszelt  tormát és a fűszereket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha készen vannak a baguettek és kihültek félbe vágjuk őket és megkenjük a krémmel majd ráhelyezzük a lazac szeleteket (ha védőgázas fóliásat veszünk 20-25 percig pihentetjük kibontva). Tetejére friss saláta leveleket és 1 szelet pannónia sajtot teszünk.
Majd az alább említett koktélt kortyolgatva elfogyasztjuk őket! Nyam-nyam isteni!:-)

Epres- mentás pezsgő koktél

Hozzávalók:

1 dl eperlé vagy epervelő 2 ek.
1 dl száraz fehér pezsgő
5 cl bacardi vagy más fehérrum
mentelevél

Lehetőségszerint mixerbe teszünk tört jeget és rátesszük a menta leveleket hozzáöntjük a bacardit az epervelőt (vagy a levet) és összerázzuk alaposan.
Kitöltjük poharakba és hozzáöntjük a pezsgőt. Az egészet összekeverjük és mentalevéllel díszitjük.

A szendvicsekhez nagyon illik!:-)

Mindenkinek jó bulit!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése