2010. január 7., csütörtök

Csodás reggeli


Szép napot minden kedves olvasómnak!

A mai napon egy végtelenül egyszerű,de nagyon fini receptet osztok meg veletek,ami a csodás Julia Childnak köszönhető!
Francia omlettet készítünk,ami a szerelmem kedvenc reggelije! Titka az incsi-fincsi vaj ami az élet egyik legnagyobb ajándéka!:-) De tényleg! Köszönjük kis tehenek! Minden konyha elengedhetetlen tartozéka,nélküle nem étel az étel, persze a jó minőségű olívaolaj mellett. Szóval vagy vaj vagy olíva! Mindkettő kell,hogy legyen nálad,ha főzöcskézel! Én úgy gondolom,hogyha megfelelő alapanyagokat használunk nem igazán lehet elrontani az ételt,főleg ha ezek mellé társul egy jó recept. Na de következzen a reggelik csimborasszója!

Hozzávalók (1 személynek):

2 db friss tojás
2 ek tej
25 gramm vaj
só,bors
petrezselyem
metélőhagyma

Elkészítés:

Azért egy személyre redukálódtak a hozzávalók,mert egyszerre csak egy adagot lehet és érdemes készíteni.

A tojásokat habosra verjük,hozzáadjuk a tejet sózzuk,borsozzuk,beletesszük a finomra vágott metélőhagymát. A serpenyőt jól felforrósítjuk és megolvasztjuk benne a vajat,ha már serceg ráöntjük a tojást (mindezt nagy lángon tesszük) és elkezdjük oda-vissza húzogatni a serpenyőt a tűzön. Amikor kezd felhólyagosodni a tojás megprópáljuk összehajtani,de az is jó,ha félig megfordítjuk. Ennyi,finito!:-) Kész is! Ez kb 10 perc mindennel együtt. Tálaláskor friss finomra vágott petrezselymet szórunk rá és egy kis reszelt parmezánt. Én szoktam hozzzá pirítani felkarikázott baguettet amit egy kis vajjal a tetején teszek be a sütőbe és épphogy megpirítom! Így tökéletes!
Illetve mellé egy kis zöd tea vagy habos capuccino és kész az isteni, gyors reggelink.
A titka a  finom vaj és minél többet olvasztunk fel annál istenibb lesz!
Sok sikert hozzá! Ja és jó étvágyat!

Ui: lehet bele tenni vargánya gombát apróra vágva vagy csiperkét! de a lényeg,hogy mindent apróra kell vágni. Ja és a lényeg,hogy üresen,(only tojás) is tökéletes!

Puszi:

Petrezselyem

2 megjegyzés:

  1. A vaj is nagyon jó, meg az omlett is, de az élet igazi ajándéka mégiscsak egy incsi-fincsi dugás:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon humoros vagy, akárki is légy!?:-)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső