2011. június 1., szerda

Csokis piskóta teljes kiőrlésű lisztből á la Szofi


Ma a lányom Szofi finom sütijének receptjét osztom meg veletek, hogy Őt idézzem, már nagylány-2 és fél éves, de már bugyiba jár- így egyedül is készíthet sütit. Tényleg nem szabadott segíteni neki, csak a hozzávalókat készíthettem elő, mindent ő csinált, felverte a tojás fehérjét, robotgéppel mindent összekevert és kakaó port szórt bele, amit nagyon kreatívan belekevert a tésztába, szép márványos lett!Isteni torta készült belőle, Én csak a csoki mázat készítettem el, de a kókuszt Ő szórta rá!:-)
Mivel megpróbálunk egészségesen enni, ezért cukor helyett xilitet raktunk bele, 70 %os csokiból készült a bevonat, teljes kiőrlésű lisztet használtunk és házi tojást, amit az anyósomék tyúkjai tojtak, vagyis bio, alacsony kalória tartalmú finomságot készített a kis pici lányom, aki már nem csak mondja, hanem tényleg nagylány lett, okos, önálló és ez szomorú, mi lesz öt év múlva, főleg, ha már Polli is járni, beszélni fog és közlik velem, hogy hagyjam békén Őket!:-(





Hozzávalók (8 szelethez):

6 egész tojás
6 evőkanál xilit
6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
késhegyni szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
150 gramm  70 %os étcsokoládé
1 dl tejszín
1 ek kókusz reszelék




Elkészítés:

A lisztet mérjük púpozottabban, mint a xilitet, mivel az utóbbi nehezebb.

A sütőt előmelegítem 160 fokra, majd elkezdem készíteni a tésztát.

A tojásokat szétválsztom, majd a fehérjét kemény habbá verem, kanalanként hozzáadom a xilitet és addig verem, míg szép fényes nem lesz és persze kemény, ezután egyenként hozzáteszem a sárgákat és óvatosan keverem, hogy a hab ne törjön össze, hozzászitálom a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a szódabikarbonát, beleszitálom a kakaóport, a tetején elkeverem, majd 30 perc alatt készre sütöm.



Amíg sül elkészítem a bevonót: gőz felett felolvasztom a csokit, hozzá keverem a tejszínt, majd bevonom vele a kész piskótát, amit kicsit hagyok hűlni. A tetejére kókuszreszeléket szórok, majd 1 órára hűtőbe teszem végül megesszük!:-)



Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső