2012. február 14., kedd

Sült tintahal karika


Ma egy rém egyszerű, általában mindenki által kedvelt tengeri herkentyű következik, ezt még azok is szokták szeretni, akik egyébként nem eszik meg tengerben élő társainkat!
El lehet rontani, méghozzá nagyon könnyen, a legfontosabb, az, hogy az olaj nagyon forró legyen és körülbelül 5-6 percig süssük, így nem lesz gumis, rágós!
Itt is fontos a tegnap említett, citrom, bor, fokhagyma, só, bors kombi, mert így tökéletes!
Kitűnő előételként, csakúgy rágcsálni, mellé mártogatóst is készíthetünk, zöldségekkel együtt, szóval ez is a könnyű, gyors, de nem hétköznapi kaják közé tartozik, amit általában, azért könnyen be is tudunk szerezni, ma már sok helyen kapható és friss, hipermarketekben is vehetjük, de a nagy csarnokban frissebb és megbízhatóbbak az eladók is!

Fontos, hogy ne kockáztassunk, ha halat, vagy más tengeri állatot veszünk, alaposan szaglásszuk meg, és fogjuk meg, ha ezt nem engedik, akkor hagyjuk ott, biztos nem stimmel valami vele, ráadásul nem csak az a baj, hogy kidobhatjuk, de ha esetleg megesszük.... Na erről ne is beszéljünk!

Élvezetesebb dolgok jönnek, friss tintahalból:


Calamari fritti / Sült tintahal




Hozzávalók  ( személy részére):
-       
       300 g tintahalkarika
-         só, fehérbors, fehérbor, citromlé ízlés szerint
-         50 g friss petrezselyem
-          kevés liszt
-         olaj

Elkészítés:

A tintahalkarikákat tisztítjuk és mossuk. Ezt követően, átforgatjuk a fűszeralapunkban (só, fehérbors, fehérbor, citromlé), lisztben megforgatjuk és forró olajban készre sütjük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső