2011. január 25., kedd

Fetával töltött paradicsom


Pénteken a francia pite mellé egy nagyon gyors, egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb finomságot kínáltam, ami tökéletes előétel, vagy vendégváró falat is lehet.
A legjobb az egészben, hogy mindennel együtt körülbelül 15 perc és se sütni, se főzni nem kell! Nagyon friss és üde, tényleg jó ötlet, főleg, ha nem számítunk vendégekre, vagy nincs időnk a konyhában tüsténkedni, nekem ugyan lett volna időm, de a lányok nyűgösek voltak, így inkább velük játszottam!
Imádom a paradicsomot és sajnos azt kell mondjam, hogy ebben az időszakban nem annyira finomak, de ennek az ételnek tökéletesen megfelelnek, mivel elég kemények és a fetát úgyis elég fűszeresen készítjük el, hiszen bazsalikom, kakukkfű, egy csipet rozmaring, fokhagyma, színes bors kell hozzá! De azért nyáron mindenképpen kipróbálom, mert biztos sokkal ízletesebb lesz, de így is finom szóval próbáljátok ki nyugodtan!



Hozzávalók (4 személyre):
8 db nagyobb paradicsom
300 gramm natúr feta
2 dl olívaolaj
1 tk morzsolt kakukkfű
1 csokor friss bazsalikom finomra vágva
1 tk színes bors durvára törve
3 gerezd fokhagyma apróra vágva

Elkészítés:

A paradicsomok kalapját levágjuk a szár felőli részen, majd kanál segítségével kimagozzuk. A fetasajtot kis kockákra vágjuk és az olívaolajba tesszük, majd az összes fűszert, és a fokhagymát beletesszük, összekeverjük, sózzuk és amikor ezzel megvagyunk a paradicsomokba töltjük, végül 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Köretként, előételként vagy csak úgy nassként is isteni! 

Jó étvágyat mindenkinek!
Puszil:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső