Nagyon egyszerűen elkészíthető, gyors és különleges! Tökéletes kezdő fogás egy nem hétköznapi vacsorához, ha valakit el akarunk kápráztatni! A kagyló hús, pedig mennyei! Próbáljátok ki!
Szerdán újabb francia remek művekről számolok majd be, előljáróban:
Második este: előételek, lepények, tésztafélék
- Quiche
- Soufflé
- Tojáskészítés
- Alaptésztafélék
- Palacsinták
Velouté de carottes au noix de st jacques
Répa krémleves Szent Jakab kagylóval
Hozzávalók (4 fő részére):
200 g répa
400 cl borjú alaplé vagy leves kocka
2 hagyma
1 dl fehér bor + 10 g cukor vagy édes Tokaji
100 g pétoncle (szt. Jakab kagyló hús)
40 g vaj
100 g tejszín
petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
Elkészítés:
Egy serpenyőben vajat melegítünk, és apróra vágott hagymát pirítunk benne, körülbelül 2 percig, majd felöntjük fehérborral, és további 2 percig összeforraljuk. Hozzáadjuk a répát, melyet 5 percig párolunk. Legvégül felöntjük borjúalaplével és 15 percig összefőzzük. Amikor elkészült leturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a levesbetétet.
Ismét elővesszük a serpenyőnket és olvasztott vajon megpirítjuk a kagylóhúst mindkét oldalán. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál a levesestál aljára helyezzük a megsült kagylóhúst, apróra vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és óvatosan rámerjük a levest.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a levesbetétet.
Ismét elővesszük a serpenyőnket és olvasztott vajon megpirítjuk a kagylóhúst mindkét oldalán. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál a levesestál aljára helyezzük a megsült kagylóhúst, apróra vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és óvatosan rámerjük a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése