2011. január 17., hétfő

Chefparade második kör

Ma következik a második leves recept, ami isteni sárgarépa krém leves lesz szent jakab kagylóval. Soha nem gondoltam volna, hogy a répából ilyen isteni étel készíthető, mivel az igazat megvallva annyira nem vagyok érte oda, de nem hiába mondják, hogy a francia konyha csupa remekműveket alkotott! Ez az étel is ennek a kitűnő példája.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, gyors és különleges! Tökéletes kezdő fogás egy nem hétköznapi vacsorához, ha valakit el akarunk kápráztatni! A kagyló hús, pedig mennyei! Próbáljátok ki!
Szerdán újabb francia remek művekről számolok majd be, előljáróban:
Második este: előételek, lepények, tésztafélék
  • Quiche
  • Soufflé
  • Tojáskészítés 
  • Alaptésztafélék 
  • Palacsinták
Na, de akkor most következzen a francia csoda...nyam-nyam



    Velouté de carottes au noix de st jacques
    Répa krémleves Szent Jakab kagylóval

    Hozzávalók (4 fő részére):
    200 g répa
    400 cl borjú alaplé vagy leves kocka
    2 hagyma
    1 dl fehér bor + 10 g cukor vagy édes Tokaji
    100 g pétoncle (szt. Jakab kagyló hús)
    40 g vaj
    100 g tejszín
    petrezselyem apróra vágva
     
    Elkészítés:

    Egy serpenyőben vajat melegítünk, és apróra vágott hagymát pirítunk benne, körülbelül 2 percig, majd felöntjük fehérborral, és további 2 percig összeforraljuk. Hozzáadjuk a répát, melyet 5 percig párolunk. Legvégül felöntjük borjúalaplével és 15 percig összefőzzük. Amikor elkészült leturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.

    Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a levesbetétet.
    Ismét elővesszük a serpenyőnket és olvasztott vajon megpirítjuk a kagylóhúst mindkét oldalán. Sózzuk, borsozzuk.

    Tálalásnál a levesestál aljára helyezzük a megsült kagylóhúst, apróra vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és óvatosan rámerjük a levest.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése