2010. április 16., péntek

Étterem ajánló és kritika

Sziasztok!

Ismételten elnézést, hogy nem jelentkeztem mostanában, de vendégek jöttek, mentek és még a keddi szülinapi színház+vacsi estét is ki kellett pihennem, na meg ez az eső is kikészített teljesen! Ma már végre süt a nap és olyan kellemes az idő, hogy a kedvem isteni, annyira jól érzem magam végre valahára, már régen nem voltam ilyen jó állapotban lelkileg!
Ma a keddi romantikus vacsora helyszínéről írnék pár sort:
Egy szóval tudnám jellemezni az éttermet, az ételt és a kiszolgálást: TÖKÉLETES!
Ez nem túlzás a Boom & Brass étterem minden szempontból kiváló: gyönyörű, art déco stílusú, semmi túlzás, nagyon elegáns és ízléses, az ételek pedig kifogástalanok voltak, pedig féltem tőle, mert a Dining Guide elég rossz kritikát közölt róla, a nyitást követően, de szerencsére minden úgy alakult ahogy elképzeltem!

Az általam választott ételek:
  • Buffala mozzarella caprese
  • Steak gorgonzola mártással- koktélparadicsommal és pancettaval sült gnocchival
Szerelmem Feri menüje:
  • Gulyás leves csészében
  • Borjú paprikás tojásos galuskával
Desszertre már nem volt hely, mivel nagy adagokat kaptunk. 

Az előételem kitűnő választás volt, a mozzarella szétolvadt az ember szájában és a fűszerezése is csodálatos, se sózni, se borsozni nem kellett, minden úgy volt tökéletes, ahogy volt, a paradicsom illatos, ropogós! 
Ezután az íz orgia után ittam egy isteni cserszegi fűszeres fehér bort, majd kevés várakozás után megérkezett az isteni főétel, ami friss volt és amikor vágtam a steaket az orromat megcsapta a friss tej illata, ami arra utal, hogy fiatal volt a marha, a számban szétomlott és mellé a gorgonzola mártás..... nyam-nyam! A köret pedig elmondhatatlanul finom volt, még nem is gondoltam rá, hogy a gnocchit így készítsem el, de legközelebb biztos megcsinálom, mert ez az ízkombináció egyszerűen maga volt a gyönyör felsőfoka. 

Feri választása is jónak bizonyult, mivel egy falat se maradt a tányérján és a szokásos nem rossz, helyett a basszus ez isten, ez nagyon finom hagyta csak el a száját folyamatosan!:-)

A kiszolgálás, is kifogástalan volt, mint azt már említettem, gyors volt és udvarias, ahogy az a nagy könyvben meg van írva!

Egy szónak is száz a vége: mind a mediterrán, mind a magyar ételek finomak, ízletesek, frissek voltak, nem tudok kifogást emelni semmi ellen, még az árak ellen sem, hiszen a minőséget meg kell fizetni, és egyszer 33 éves az ember, nem?

Puszil mindenkit:

Petrezselyem 

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső