2010. április 2., péntek

Húsvéti menüsor





Sziasztok!


Ma elkezdtem a sütés főzést vasárnapra, hogy minden kész legyen és ne kelljen az utolsó napon kapkodnom, ráadásul így legalább nem leszek hulla fáradt, amikor megérkezik a család. Bár így is kimerítő, de nem annyira, mintha egyszerre készítenék el minden ételt, főleg, hogy hajnalban kéne kelnem.
Olyan boldog vagyok, hogy végre összeállt a fejemben az egész menü és már nem kell agyalnom rajta mit is készítsek, szerintem nagyon frappáns lett. Megtalálhatóak benne a hagyományos húsvéti ételek is és egy két különlegesebb falatot is becsempészek, remélem nem csak nekem ízlenek majd az ételek!:-)

Húsvéti menü:

Előételek:
  • kaszinó tojás á la Petrezselyem
  • főtt házi sonka
  • libamáj zsírjában sütve rozmaringgal
  • lilahagymalekvár
  • aszaltszilvás fonottkalács
Főétel:
  • grillezett bárány paprikával és padlizsánpürével
  • fokhagymás pácban érlelt csirkemell grillezve
  • tejfölös krumplisaláta
  • ruccola saláta vinaigrette-tel
  • rizi-bizi
  • sült cipócskák
Desszertek:
  • nápolyi húsvéti torta
  • brownie
  • ribizlihab
Italok:
  •  somlói juhfark (száraz fehérbor)
  • villányi Cabernet Savignon (száraz vörösbor)
  • házi ribizli szörp
  • limonádé
Szóval ez lesz a családi húsvéti menü! Már most csorog a nyálam és ráadásul annyira van kedvem főzni, hogy egy cseppet sem érzem megterhelőnek! Végre elmúlt a reggeli rosszullétem és visszatért az alkotói kedvem is! Juhé!:-)



Mivel a lilahagyma lekvár receptjével adós vagyok, ezért most azt is leírom:

Hozzávalók:

10 fej lilahagyma vékony karikákra vágva
4 evőkanál méz 
2 evőkanál vörösbor ecet 
2 evőkanál olivaolaj 
1 dl vörösbor 
só 
bors 
cukor

Elkészítés:

Serpenyőben olívaolajat forrósítunk és a mézet karamellizáljuk rajta, míg szép barna nem lesz. A lilahagymát a mézre dobjuk és nagy lángon megfonnyasztjuk, majd visszavesszük közepesre a tüzet.
Az ecetet, a bort, az olajat és a cukrot egy tálban összekeverjük és a hagymára öntjük, majd közepes lángon 10-15 percig főzzük, míg az ecet szúros szaga elpárolog. Enyhén legyen leveses, vagyis várjuk meg, míg elfő a folyadék. A legvégén sózzuk-borsozzuk és melegen tálaljuk.
Kitünő kísérője vadaknak, kacsának!

Jó étvágyat és kellemes húsvéti ünnepeket!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső