Sziasztok!
Ma elkezdtem a sütés főzést vasárnapra, hogy minden kész legyen és ne kelljen az utolsó napon kapkodnom, ráadásul így legalább nem leszek hulla fáradt, amikor megérkezik a család. Bár így is kimerítő, de nem annyira, mintha egyszerre készítenék el minden ételt, főleg, hogy hajnalban kéne kelnem.
Olyan boldog vagyok, hogy végre összeállt a fejemben az egész menü és már nem kell agyalnom rajta mit is készítsek, szerintem nagyon frappáns lett. Megtalálhatóak benne a hagyományos húsvéti ételek is és egy két különlegesebb falatot is becsempészek, remélem nem csak nekem ízlenek majd az ételek!:-)
Húsvéti menü:
Előételek:
- kaszinó tojás á la Petrezselyem
- főtt házi sonka
- libamáj zsírjában sütve rozmaringgal
- lilahagymalekvár
- aszaltszilvás fonottkalács
Főétel:
- grillezett bárány paprikával és padlizsánpürével
- fokhagymás pácban érlelt csirkemell grillezve
- tejfölös krumplisaláta
- ruccola saláta vinaigrette-tel
- rizi-bizi
- sült cipócskák
Desszertek:
- nápolyi húsvéti torta
- brownie
- ribizlihab
Italok:
- somlói juhfark (száraz fehérbor)
- villányi Cabernet Savignon (száraz vörösbor)
- házi ribizli szörp
- limonádé
Szóval ez lesz a családi húsvéti menü! Már most csorog a nyálam és ráadásul annyira van kedvem főzni, hogy egy cseppet sem érzem megterhelőnek! Végre elmúlt a reggeli rosszullétem és visszatért az alkotói kedvem is! Juhé!:-)
Mivel a lilahagyma lekvár receptjével adós vagyok, ezért most azt is leírom:
Hozzávalók:
10 fej lilahagyma vékony karikákra vágva
4 evőkanál méz
2 evőkanál vörösbor ecet
2 evőkanál olivaolaj
1 dl vörösbor
só
bors
cukor
Elkészítés:
Serpenyőben olívaolajat forrósítunk és a mézet karamellizáljuk rajta, míg szép barna nem lesz. A lilahagymát a mézre dobjuk és nagy lángon megfonnyasztjuk, majd visszavesszük közepesre a tüzet.
Az ecetet, a bort, az olajat és a cukrot egy tálban összekeverjük és a hagymára öntjük, majd közepes lángon 10-15 percig főzzük, míg az ecet szúros szaga elpárolog. Enyhén legyen leveses, vagyis várjuk meg, míg elfő a folyadék. A legvégén sózzuk-borsozzuk és melegen tálaljuk.
Kitünő kísérője vadaknak, kacsának!
Jó étvágyat és kellemes húsvéti ünnepeket!
Puszil mindenkit:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése