2010. április 12., hétfő

Olasz paradicsomleves


Szép napot!

Ma valami igazán paradicsomosra vágytam, biztos az újdonsült pocaklakó ezt kívánja, de figyelembe kellett vennem, hogy a másik gyermekem is egyen abból amit főzök, így nem kell kétfélét készítenem! Szofi is imádja a paradicsomot, húsgombóccal és levesként is, azonban Ő olaszosan, fokhagymával és sajttal szereti, nem pedig betűtésztával és cukorral, a többi gyermekkel ellentétben, kíváncsi leszek rá, hogy az óvoda hogyan változtatja majd meg az ízlését, remélem mindig megmarad majd ilyen kis gourmandnak! 
Mivel ezt a levest mindketten imádjuk, sőt életem párjának ez a kedvence, ezért gyorsan összeütöttem ebédre, persze apa majd csak vacsira eszi, de nekem akkor is jó lesz, mivel nagyon finom lett! Szofi sokat segített a főzésnél, Ő keverte, szórta bele a fűszereket, segített letépkedni a rozmaringot és a bazsalikomot is, szóval közös munka volt, éppen ezért nem arathatom le a babérokat egyedül!:-)
Egyébként ez is egy gyors étel, ami hétköznap fokhagymás pirított baguettel egytál ételként is megállja a helyét.


Hozzávalók (4 személyre):

1 kg friss érett paradicsom megpucolva, kis kockákra vágva
8 dl zöldség alaplé
3 gerezd zúzott fokhagyma
friss rozmaring vagy szárított
friss bazsalikom
bors
10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

Lábasban olívaolajat forrósítunk, majd megdinszteljük rajta a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd lefedve, közepes lángon pároljuk 10 percig. Majd felöntjük a fűszeres paradicsomot az alaplével és felforraljuk, végül, ha teljesen simára szeretnénk botmixerrel összepürésítjük, ha sűrűre szeretnénk egy teáskanál étkezési keményítővel besűrűsíthetjük.
Forrón tálaljuk és tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk. Kínálhatunk mellé, fokhagymás-fűszeres pirított baguettet.

Jó étvágyat hozzá!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső