Sziasztok!
Ma nem kívántam a főtt ételt egyáltalán, ám a friss rozs kenyeret és a paradicsomot annál inkább, de a boltban kapható szendvicskrémekért nem vagyok oda annyira, és mivel volt itthon egy csomó újhagymám is és kint a kertben burjánzik a kakukkfű, és a rozmaring gondoltam készítek valami finomat, ami üde, mint a tavaszi reggelek!
Egyébként mostanában rengeteg sajtot meg tudok enni, meg annál több tejfölt és túrót, úgyhogy kapóra is jött a mai recept, mivel minden hozzávaló megtalálható a hűtőben a kívánós időszakom miatt( valamikor éjjel tör rám, hogy egyek, szörnyű:))!
Remélem mindenkinek fog tetszeni és kipróbáljátok, mert frenetikus lett! Szofi is evett belőle, egy nagy halommal annak ellenére, hogy előtte bevágott egy csomó sóskát, tükörtojással, és ráadásul a túrót sem kedveli annyira!
Hozzávalók:
100 gramm friss (lehetőleg) házi túró
100 gramm mascarpone
2 szál újhagyma
1 marék friss rozmaring
1 marék kakukkfű
1 tk durvára tört római kömény
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A túrót összetörjük villával és hozzákeverjük a mascarponét, alaposan elkeverjük, majd beletesszük a finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, majd mozsárban összetörjük a rozmaringot és a kakukkfüvet, beledogozzuk ezt is a túróba. A legvégén pedig fűszerezzük -római kömény, só, bors- mindenki ízlése szerint.
Friss rozskenyérrel és paradicsommal egyszerűen isteni és a mascarpone-tól pedig annyira lágy és krémes, érdemes elkészítenetek mindenképpen!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése