2010. április 21., szerda

Tejszínes pulykaragu leves kaporral



Sziasztok!

Ismét itt, hiszen ígértem még egy nagyon finom levest, ami hétköznap este kitűnő egy tál étel, gyorsan megvan és nagyon finom, mint azt már megszokhattátok!
Természetesen ehhez is szükséges lesz az alaplé, szóval készítsétek el, bár lehet pótolni leveskockával is, de nem lesz olyan isteni! Persze, ha kevés az idő, akkor néha lehet csalni!:-)
Nem is húzom tovább az időt! Különben is sietek, mivel nálam már rotyog a leves és mindjárt készen is lesz!

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell
8 dl csirkealaplé
1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
1 nagy sárgarépa felkarikázva
1 marék zöldborsó
3 db csiperkegomba felszeletelve
2 dl tejszín
1 ek tejföl
3 ek apróra vágott kapor
bors

Elkészítés:

Olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd a felkockázott pulykamellet is rádobjuk és fedő alatt pároljuk 5-6 percig. Hozzáadjuk a répát, sózzuk-borsozzuk és még 10 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével. Amikor a a répa már félig megfőtt hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, majd 5 percig főzzük még, majd felöntjük a tejszínnel elkevert tejföllel és további 5 percig rotyogtatjuk, majd a legvégén beleszórjuk a kaprot.

Jó étvágyat!
Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése