2011. február 19., szombat

Chefparade ötödik lecke: vörös húsok , steak tartare avagy a francia tatár beefsteak


Ma a már sokat emlegetett francia tatár receptje következik, amiről az előző postban tettem említést, nem is keveset, szinte nincs is újdonság amit írhatnék róla csak magamat ismételhetem, frenetikus, pikáns, más, mint a mienk, és sokkal ízletesebb! Persze ez magán vélemény, ezt úgy állítom, hogy megszállott tatár beefsteak rajongó vagyok, bármikor megeszem csípősen, ketchup-osan, anélkül, mustárral, fokhagymával, vörössel, de ennek ellenére teljesen beleszerettem a francia verzióba!:-) Mindenképpen megér egy próbát, mert nem fog csalódni az aki szereti a tatárt!
Ahogy azt az előző bejegyzésemben már említettem egyetlen recept létezik, csupán az arányai változhatnak a hozzávalóknak, Én személy szerint több tabasco-t tennék bele, mivel imádom az erőset és attól még pikánsabb lesz, feldobná még egy kicsivel több kapri is, de ez tényleg ízlés dolga, aki először készíti a lenti arányokkal csinálja és utólag is változtathat rajta! Fontos, hogy frissen az igazi, de be kell vallanom, hogy másnap erőteljesebb lett az íze szóval egy nap pihi jót tesz neki, de nagyon többet ne várjunk az evéssel, mégiscsak nyers húsról van szó!
Vigyétek és egyétek!

Francia tatár beefsteak / Steak tartare

 

Hozzávalók (2 személyre):

 

200 gramm marhahús (bélszín a legjobb)
20 gramm dijoni mustár
2 tojás sárgája
5 cl olívaolaj
10 gramm eredeti ketchup
1 gramm worcestershire szósz
2 tabasco
15 gramm Csemege uborka
15 gramm mogyoró hagyma
15 gramm kapri bogyó
Petrezselyem
snidling
Bors

Elkészítés:

Késsel felaprítunk minden fűszert és alapanyagot, nagyon apróra. Összekeverjük a mustárt a tojás sárgájával, az olívaolajjal, lényeges, hogy az olajat csak úgy, mint a majonéz esetében, nagyon óvatosan és lassan adagoljuk, míg krémes nem lesz az állaga a tojásos keverékünknek. 
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott friss húst. 


Majd az uborkát, a hagymát, kapribogyót, ketchupot, worcestershire szószt, sózzuk, borsozzuk. 


Alaposan kikeverjük. Díszítésként használhatunk snidlinget és apróra vágott petrezselymet, mellé pirított bagettet kínálhatunk. 


 Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső