2010. február 23., kedd

Fűszeres vajban pácolt csirkemell salátával



Szép napot!

A héten főként saláta recepteket fogok leírni, szóval készüljetek a fitt ételekre fel, mindenki fusson a zöldségeshez és vásároljon egy rakás salátának valót. 
A könnyű vacsora oka egyébként, hogy ismét próbálkozom valami diéta félével ezért lesznek a héten ehhez hasonló receptek.

Ma egy finom és nagyon könnyű étel elkészítését osztom meg veletek! Igazából ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, de isteni, mivel a csirkemell a vajtól omlós lesz és nem olyan száraz, mint amilyen egyébként! Egyetlen probléma van vele, bár szerintem ez nem akkora gond, hogy egy éjszakára kell bepácolni a húst, hogy a vajat jól beszívja magába a pipi mell! Remélem mindenkinek tetszeni fog!

Hozzávalók (4 személyre):

A húshoz:
4 szelet csirkemell filé
250 gramm vaj
1 csokor durvára vágott petrezselyem
frissen őrőlt bors

A salátához:
500 gramm milánói salátakeverék
2 db paradicsom
4 ek sáfrányos vinaigrette (lásd. saláták)
100 gramm poréhagyma csíra
olívabogyó
oregánó
bors
bazsalikom

Elkészítés:

A húst bekenjük alaposan a vajjal sózzuk borsozzuk és egy tálba tesszük, majd megszorjuk a petrezselyemmel és hűtőbe rakjuk 24 órára.

Amikor elkészül serpenyőbe forrósítunk egy kis vajat és megsütjük a hús mindkét oldalát. Amikor kész félretesszük és elkészítjük a salátánkat!

Minden hozzávalót egy tálba teszünk, összekeverjük, és meglocsoljuk a vinaigrette-el. Végül sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a durvára vágott oregánót és a bazsalikomot, majd tálaljuk.

Na ez tényleg egyszerű és nagyon finom, ráadásul egészséges és nem hízlal annyira, szóval nyugodtan fogyaszthatjuk este!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

5 megjegyzés:

  1. Ez jóóó!!
    Ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Próbáld is ki isteni, csak arra figyelj, hogy vastagon kend be a vajjal, mert akkor sütésnél olyan lesz, mintha bunda lenne rajta!

    VálaszTörlés
  3. Gömbi írta: hasonlókat ismerek, ami tényleg fantasztikus benne/rajta a vaj !!! Sokszor használom pl. gombánál és sütni is, de pácolni még nem próbáltam és tényleg nagyon jó lehet, tehát holnap kipróbálom. Ügyes vagy "Petrezselyem" !!!

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Köszönöm! Én is imádom a vajat használni, mert minden ételt különlegessé varázsol, szóval mindenkit csak bátorítani tudok!

    VálaszTörlés
  5. Már 1 napja a fűszeres vajban pihen a husi, holnap elkészítem, biztos nagyon finom lesz!:)
    Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső