2010. február 18., csütörtök

Kínai sült tészta tengergyümölcseivel

Sziasztok!

Ma egy kicsit hanyagolom két kedvenc szakácskönyvem receptjeit, ugyanis a legutóbbi bevásárlásunkkor szerencsére találtam minden hozzávalót a kedvenc kínai sült tésztámhoz.

Tudom, hogy sokan inkább elmennek egy kínai büfébe és ott belakmároznak, de higgyétek el sokkal finomabb amit otthon készítünk, egészségesebb is és sok esetben-bármilyen meglepő is- olcsóbb is!
Senki ne gondolja, hogy nagy főző tudomány kell a kínai ételek elkészítéséhez, mert nagyon egyszerű! Mindenkit csak buzdítani tudok: Készítsétek el!
Nagyon finom és pikkpakk készen van!

Előre bocsájtom, hogy szükség van hozzá wokra, bár anélkül is el lehet készíteni csak a főzési idő fog megnövekedni. Szerintem a hozzávalók nem annyira különlegesek, bár nem biztos, hogy mindenkinek van otthon minden, de nagyon egyszerűen beszerezhetőek! Persze van egy két olyan hozzávaló, amit simán helyettesíhetünk, mint például a mogyoróolajat olívával vagy étolajjal, vagy a rizsbort sherryvel -a mai recepthez nem kell-, de a lényeges alapanyagokat, mint például a szójaszószt ne próbáljuk mással kiváltani, mert akkor elveszti a pikáns kínai ízét az étel!
Nincs is más hátra, minthogy eláruljam a hozzávalókat és az elkészítés csínját-bínját!

Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm kínai tojásos tészta előre főzve
2 ek mogyoróolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg fagyasztott tengergyümölcsei mix
1 db piros kaliforniai parika vékony csíkokra vágva
10 dkg ceruzabab
3 ek szójaszósz
2 ek osztrigaszósz
szárított chili
bors
gyömbér


Elkészítés:

A tésztát megfőzzük és félretesszük.
Wokban felforrósítjuk az olajat és rádobjuk a fokhagymát, amit 1-2 percig pirítunk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt parikát és a ceruzababot és 1-2 percig pároljuk közepeslángon. Ezután a tengergyümölcsét is beletesszük és összekeverjük az egészet, majd megöntözzük a szójaszósszal és az osztrigával is és végül frissen őrölt borssal, a chilivel, és a gyömbérrel még megszórjuk.
A lángot feltekerjük és hozzáöntjük a lecsöpögtetett tésztánkat, majd az egészet megpirítjuk körülbelül 5-6 perc alatt készen is van.
Ugye milyen egyszerű?!

Ezekután pedig nincsen más hátra, minthogy elfogyasszuk!

Jó étvágyat!

Tipp: aki nem szereti a tengergyümölcsét, helyettesítheti csirkemellel vagy kacsával, amihez kedve van, illetve aki húsnélkül kedveli tehet még hozzá  zsülienre vágott sárgarépát, gyömbért! Fontos, hogy ne használjunk sót, mert a szójaszósz és az osztriga is éppen eléggé sós!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső