Sziasztok!
Ma egy kicsit hanyagolom két kedvenc szakácskönyvem receptjeit, ugyanis a legutóbbi bevásárlásunkkor szerencsére találtam minden hozzávalót a kedvenc kínai sült tésztámhoz.
Tudom, hogy sokan inkább elmennek egy kínai büfébe és ott belakmároznak, de higgyétek el sokkal finomabb amit otthon készítünk, egészségesebb is és sok esetben-bármilyen meglepő is- olcsóbb is!
Senki ne gondolja, hogy nagy főző tudomány kell a kínai ételek elkészítéséhez, mert nagyon egyszerű! Mindenkit csak buzdítani tudok: Készítsétek el!
Nagyon finom és pikkpakk készen van!
Előre bocsájtom, hogy szükség van hozzá wokra, bár anélkül is el lehet készíteni csak a főzési idő fog megnövekedni. Szerintem a hozzávalók nem annyira különlegesek, bár nem biztos, hogy mindenkinek van otthon minden, de nagyon egyszerűen beszerezhetőek! Persze van egy két olyan hozzávaló, amit simán helyettesíhetünk, mint például a mogyoróolajat olívával vagy étolajjal, vagy a rizsbort sherryvel -a mai recepthez nem kell-, de a lényeges alapanyagokat, mint például a szójaszószt ne próbáljuk mással kiváltani, mert akkor elveszti a pikáns kínai ízét az étel!
Nincs is más hátra, minthogy eláruljam a hozzávalókat és az elkészítés csínját-bínját!
Hozzávalók (4 személyre):
500 gramm kínai tojásos tészta előre főzve
2 ek mogyoróolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg fagyasztott tengergyümölcsei mix
1 db piros kaliforniai parika vékony csíkokra vágva
10 dkg ceruzabab
3 ek szójaszósz
2 ek osztrigaszósz
szárított chili
bors
gyömbér
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük és félretesszük.
Wokban felforrósítjuk az olajat és rádobjuk a fokhagymát, amit 1-2 percig pirítunk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt parikát és a ceruzababot és 1-2 percig pároljuk közepeslángon. Ezután a tengergyümölcsét is beletesszük és összekeverjük az egészet, majd megöntözzük a szójaszósszal és az osztrigával is és végül frissen őrölt borssal, a chilivel, és a gyömbérrel még megszórjuk.
A lángot feltekerjük és hozzáöntjük a lecsöpögtetett tésztánkat, majd az egészet megpirítjuk körülbelül 5-6 perc alatt készen is van.
Ugye milyen egyszerű?!
Ezekután pedig nincsen más hátra, minthogy elfogyasszuk!
Jó étvágyat!
Tipp: aki nem szereti a tengergyümölcsét, helyettesítheti csirkemellel vagy kacsával, amihez kedve van, illetve aki húsnélkül kedveli tehet még hozzá zsülienre vágott sárgarépát, gyömbért! Fontos, hogy ne használjunk sót, mert a szójaszósz és az osztriga is éppen eléggé sós!
Puszil mindenkit:
Petrezselyem
Avagy érdekes és élvezetes receptek gyűjteménye,gasztro tanácsok, borajánló,fűszerek, tippek, érdekességek szóval minden ami kaja
2010. február 18., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Rendszeres olvasók
Recept kereső
Az új külsőmért felelős: http://darabka.blogspot.com
|
Blogarchívum
-
►
2012
(97)
- ► szeptember (10)
-
►
2011
(107)
- ► szeptember (7)
-
▼
2010
(141)
- ► szeptember (13)
-
▼
február
(16)
- Padlizsános tészta mogyoróval
- Fűszeres vajban pácolt csirkemell salátával
- Citromos mascarponetorta á la Giorgio Locatelli
- Kínai sült tészta tengergyümölcseivel
- Radicchiosaláta csiperkegombával és majonézes önte...
- Korianderes karfiolleves á la Casa Moro
- Sült paprika-saláta kaprival és sóval eltett citro...
- Élmény beszámoló a legutóbbi gasztronómiai élménye...
- Flan de naranja (narancs flan)
- Tonhal saláta babbal és lilahagymával
- Kacsamell brokkolival avagy Anatra con broccoli
- Karfiol saláta paradicsommal és római köménnyel
- Sáfrányos vinaigrette-vel készült ruccola saláta o...
- Burgonyás gnocchi vargányával
- Piláf kaporral, mazsolával és fenyőmaggal
- Sült csirke sóval eltett citrommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése