2011. február 24., csütörtök

Chefparade ötödik lecke: carpaccio á la Bernard

Tegnap isteni desszerteket készítettünk a kurzuson, szóval mondhatom egész évre elegendő csokoládét toltam magamba, úgy éreztem magam a cukor túladagolás miatt, mintha berúgtam volna! Nagyon durva volt, de mégis isteni az euforikus érzés, a 70%os kakaótartalom, a csoki szuflé, a körte torta, szóval rengeteg finom csoda, na meg az edények falán maradt olvadt csokoládé lenyalása, megtette a hatását, holnaptól édes élvezetek kerülnek közszemlére.
Ma viszont még a vörös húsoknál maradunk és az egyik kedvenc előételemet fogom bemutatni kicsit másképp, mivel a mai recept Bernard nevéhez fűződik, szóval kicsit olasz, kicsit francia, de egy biztos nagyon finom és bátran ajánlom mindenkinek, aki már unja a régit, vagy ki akar próbálni valami újat!
Nagyon pikáns, gyönyörű felszeletelve, mivel sok szép zöld hozzávaló van benne: snidling, bazsalikom, és ezt egészíti ki a parmezán, fenyőmag, mindent egybe vetve nagyon pikáns, könnyű kis fogás, akár késői vacsiként is megállja a helyét bagettel, nem csak előételként tálalhatjuk. 
Előre bocsátom, hogy az utolsó két kép minősége sajnos, hagyj kívánnivalót maga után, mivel akkor már lemerült a fényképezőgépem, és csak a telefon maradt!:-) Amikor itthon is elkészítem, akkor feltöltöm az újképeket! 


Carpaccio a la Bernard / Carpaccio Bernard módra

Hozzávalók ( 2 személyre):

100g bélszín filé
Friss bazsalikom levél apróra vágva
5 g fenyőmag
1 dl olíva olaj
10 g finoman reszelt parmezán sajt
1 citrom
snidling felaprítva
bors

Elkészítés:
Egy vágó deszkára 30 cm hosszú folpakot terítünk.
A bélszínt középen bevágjuk és kiterítjük, kicsit kiklopfoljuk, a fóliára terítjük, majd ráhalmozzuk a finomra vágott bazsalikomot, rá a parmezánt, a fenyőmagot, meglocsoljuk az olajjal, 1 citrom levével, snidlinget szórunk rá, sózzuk borsozzuk. 

Majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük.


Fagyasztóba rakjuk fél napra, majd felszeletelve, hidegen tálaljuk, mellé pirított baguettet kínálunk!



Mennyei előétel és nagyon ötletes!


Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső