Ma két nagyszerű előételt fogok megosztani veletek, amik isteniek magukban, önálló vacsiként, de akár köretként is szolgálhatnak. Az egyik egy provanci módra elkészített paprika, a másik szalonnába tekert vajbab csokor! Nagyon gyorsan, egyszerűen el lehet készíteni, ezért például hétköznap esti vendégség esetén megfelelő, gyorsan összedobjuk munka előtt és akár 1 napig is el vannak a hűtőben. Szépen tudjuk őket tálalni és tényleg kevés erőfeszítést igényel.
Mindkettőhöz passzol a pirított bagett, amit egy kis zöld fűszerrel is megszórhatunk.
Én imádom mindkettőt és a családnak is nagyon ízlett, a múltheti óra óta kétszer is készítettem nekik!:-)
Csábítsátok el újra a szerelmeteket ezek valamelyikével, vagy hódítsátok meg az újat! Egy pohár üde, zamatos száraz fehérbor társaságában elfogyasztva mennyei kis falatkák, amik laktatóak is!
Haricot verts en “fagot”
Hozzávalók 2 fő részére:
100 g vajbab
100 g vajbab
4 szelet szalonna
10 g vaj
citromlé
10 g nagyszemű só
Só
bors
madzag
Elkészítés:
Sós, citromos vízben alacsony lángon, körülbelül 10 perc alatt megfőzzük a vajbabot. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön, inkább ’al dente’ legyen. A vajbabot leszűrjük, és hűtőbe tesszük.
2-3 babot, a félbe vágott szalonna szeletekbe csomagoljuk. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, és a szalonnás ‘babcsokrokat’ 5 percig pirítjuk, a legvégén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ügyeljünk rá, nehogy túlsózzuk, mert a szalonna már önmagában is sós.
Magában könnyű vacsora, de ideális körete pl. steak-nek.
Paprika Provenci módra
Hozzávalók (2 fő részére):
1 piros kaliforniai paprika
3 dl olíva olaj
6 gerezd fokhagyma
1 citrom
Só, bors
Elkészítés:
A paprikát egy sütőtálcára helyezzük és grillfokozaton előmelegített sütőben 10-15 perc alatt minden oldalát – folyamatosan forgatva – megsütjük.
Amikor kivettük, egy nylon zacskóba tesszük, kb. 10 percre. A zacskóban a meleg hatására pára keletkezik, így fellazul a paprika héja, és könnyebb lesz lehúzni.
Amikor kihűl, óvatosan leszedjük a paprika héját. Felszeleteljük, és eltávolítjuk a magokat is.
Amikor kihűl, óvatosan leszedjük a paprika héját. Felszeleteljük, és eltávolítjuk a magokat is.
A fokhagymát felaprítjuk. Egy üvegtálba helyezzük a felszeletelt paprikát, meglocsoljuk olíva olajjal, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és a legvégén egy fél evőkanál citromlevet öntünk rá, ezt tovább folytatjuk, míg van paprika szelet, rétegezve.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük a hűtőben.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük a hűtőben.
Jó étvágyat!
Puszil:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése