Tegnap isteni desszerteket készítettünk a kurzuson, szóval mondhatom egész évre elegendő csokoládét toltam magamba, úgy éreztem magam a cukor túladagolás miatt, mintha berúgtam volna! Nagyon durva volt, de mégis isteni az euforikus érzés, a 70%os kakaótartalom, a csoki szuflé, a körte torta, szóval rengeteg finom csoda, na meg az edények falán maradt olvadt csokoládé lenyalása, megtette a hatását, holnaptól édes élvezetek kerülnek közszemlére.
Ma viszont még a vörös húsoknál maradunk és az egyik kedvenc előételemet fogom bemutatni kicsit másképp, mivel a mai recept Bernard nevéhez fűződik, szóval kicsit olasz, kicsit francia, de egy biztos nagyon finom és bátran ajánlom mindenkinek, aki már unja a régit, vagy ki akar próbálni valami újat!
Nagyon pikáns, gyönyörű felszeletelve, mivel sok szép zöld hozzávaló van benne: snidling, bazsalikom, és ezt egészíti ki a parmezán, fenyőmag, mindent egybe vetve nagyon pikáns, könnyű kis fogás, akár késői vacsiként is megállja a helyét bagettel, nem csak előételként tálalhatjuk.
Előre bocsátom, hogy az utolsó két kép minősége sajnos, hagyj kívánnivalót maga után, mivel akkor már lemerült a fényképezőgépem, és csak a telefon maradt!:-) Amikor itthon is elkészítem, akkor feltöltöm az újképeket!
Előre bocsátom, hogy az utolsó két kép minősége sajnos, hagyj kívánnivalót maga után, mivel akkor már lemerült a fényképezőgépem, és csak a telefon maradt!:-) Amikor itthon is elkészítem, akkor feltöltöm az újképeket!
Carpaccio a la Bernard / Carpaccio Bernard módra
Hozzávalók ( 2 személyre):
100g bélszín filé
Friss bazsalikom levél apróra vágva
5 g fenyőmag
1 dl olíva olaj
10 g finoman reszelt parmezán sajt
1 citrom
snidling felaprítva
só
bors
Elkészítés:
Egy vágó deszkára 30 cm hosszú folpakot terítünk.
A bélszínt középen bevágjuk és kiterítjük, kicsit kiklopfoljuk, a fóliára terítjük, majd ráhalmozzuk a finomra vágott bazsalikomot, rá a parmezánt, a fenyőmagot, meglocsoljuk az olajjal, 1 citrom levével, snidlinget szórunk rá, sózzuk borsozzuk.
Majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
Fagyasztóba rakjuk fél napra, majd felszeletelve, hidegen tálaljuk, mellé pirított baguettet kínálunk!
Fagyasztóba rakjuk fél napra, majd felszeletelve, hidegen tálaljuk, mellé pirított baguettet kínálunk!
Mennyei előétel és nagyon ötletes!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Szia, nézz be hozzám díj vár.
VálaszTörléshttp://annifakanala.blogspot.com/