2011. február 8., kedd

Chefparade negyedik lecke: Bar flambé au fenouil et pastis



 Ma egy iszonyatosan egyszerű, nagyon gyors mégis isteni, ünnepi fogást írok le, ami nem más, mint köményes tengeri sügér pastisal flambírozva, na de ne sima köményre gondoljatok, ám, hanem édes köményre!! Mennyei, persze a legtöbb ember ódzkodik a flambírozástól, de nem kell, csak ügyeljünk rá, hogy ne legyenek gyúlékony tárgyak a közelben, ne a konyha szekrény alatt végezzük a műveletet és akkor nem lesz baj! Nem szabad kihagyni a flambírozást ebben az esetben, mivel ettől válik igazán pikánssá a hal. Ha nem jutunk pastishoz, ami egyébként egy francia ánizsos ital, egészen potosan csillagánizsból és édesgyökérből készül, alkohol tartalma 40-50%vol, és az abszint betiltása után került forgalomba és azonnal közkedvelté vált, egyébként az esetek többségében vizzel higítva fogyasztják, amitől szép opálos lesz a színe, na, de ennyi kitérő után visszakanyarodnék az eredeti gondolathoz, vagyis, ha nem kapnánk ilyet lehet helyettesíteni abszinttal, vagy whiskyvel is. Egy a lényeg flambírozzunk!:-)
És akkor most íme az egyszerű, de nagyszerű halas finomság, amit ehetünk pirított baguettal, vagy petrezselymes krumplival, hollandi mártással, bár igazán autentikus édes kömény befőttel!!

Köményes tengeri sügér flambirozva pastisal, vagyis bar flambé au fenouil et pastis



Hozzávalók:

400 / 600 gramm tengeri sügér
1 dl extra szűz olívaolaj
1 dl pastis
1 db édeskömény
Köménymag
Bors

Elkészítés:

Az édes köményt szeleteljük fel, majd egy serpenyőben olívaolajon futtassuk meg sóval és borssal úgy 5 percig.
A tengeri sügért tegyük egy tepsibe, majd helyezzük a sügérbe a serpenyőben elkészített édesköményt.
Olívaolajjal, sóval, borssal és a köménymaggal fűszerezzük.



A tepsit 220 fokos sütőbe tesszük és a sügért 30 perc alatt készre sütjük.
Ezután Pastis-al flambírozzuk.

 Majd szépen tálaljuk, ízlés szerint körítve!

Jó étvágyat hozzá!

Puszil:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése