Ismét egy olaszos étellel rukkolok elő, mivel ma kevés volt az időnk és gyorsan kellett valami finomat összedobnom, ráadásul nem is igazán volt itthon a paradicsomon kívül semmi friss, ami Szofinak is jó lett volna, a főzelékeket pedig már unja szegény, ami érthető is hiszen lassan egy éve eszik majdnem mindennap azt! Persze tudom, hogy a tészta se jó, csak mértékkel, de egyszer, kétszer belefér.
Annyira jó, hogy Szofi már tud és akar is segíteni a konyhában, végre nem kell várnom míg elalszik vagy előző nap megfőznöm neki, hanem egy igazi mulatság a főzés mindkettőnknek. Ma is rengeteget segített, szinte az egész mártást Ő csinálta, Én csak a paradicsomot hámoztam, meg a fokhagymát daraboltam, Ő meg a bazsalikomot tépkedte, kavargatta, és természetesen kóstolgatta is a remekművünket.
Egyébként ez egy végtelenül egyszerű és nagyon gyors étel, amit valószínűleg mindenki készített már, szóval nem nagy ördöngösség, de olyan jó néha ilyet készíteni, hiszen a befektetett energia kevés, viszont az utána következő dicséret sok, hiszen nagyon finom...
500 gramm spagetti főzve (al dente)
1 kg friss, érett paradicsom hámozva, kis kockákra vágva
1 csokor friss bazsalikom levelire tépkedve, durvára vágva
1 fej fokhagyma finomra vágva
1 kis fej vörös hagyma finomra vágva
1 tk szárított oregánó
15 dkg reszelt parmezán
só
frissen őrölt fekete bors
olíva olaj
Elkészítés:
Nyeles lábasban kevés olíva olajat forrósítunk, majd rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk, ezután pedig a fokhagymát is hozzáadjuk, várunk míg az illata szállni kezd (ez a kedvenc részem), megszórjuk az oregánóval is, hagy illatozzon, végül pedig rádobjuk a paradicsom kockákat és közepes lángon fedő alatt puhára pároljuk. Amikor szinte már szét főtt a paradicsom, hozzáadjuk a bazsalikomot, és még egyet forralunk rajta. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kis vízzel hígíthatjuk. A legvégén pedig sózzuk.borsozzuk.
Összekeverjük a kész mártást a főtt tésztánkkal és a tetejére reszelt parmezánt szórunk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Borajánló: ehhez a friss, üde és viszonylag könnyű ételhez Cabernet Sauvignont ajánlanék, mert a paradicsomhoz és a fokhagymához kitűnően illik.
Puszi:
Petrezselyem
Egyszerűen elkészíthetőnek és finomnak tűnik!!
VálaszTörlésMellesleg nagyon cukik vagytok! :)