2010. május 6., csütörtök

A sokat emlegetett spárga



Már annyit írtam róla és ígérgettem egészen idáig a spárga receptet, így hát végre valahára elérkezett az idő és leírok egy nagyon egyszerű, ám annál nagyszerűbb receptet, amelynek főszereplője a SPÁRGA!
Egészen pontosan: Spárga saláta parmezánnal! Ez egy olasz étel, melyre Locatelli: Ízek Itáliájában találtam rá, nagy szerencsémre, mert isteni és végtelenül egyszerű elkészíteni, ráadásul a hozzávalók is mindig-vagy legalábbis általában-megtalálhatóak otthon. 
Akkor most jöjjön:

Spárga saláta parmezánnal:





Hozzávalók (1 adaghoz):

4 szál zöld spárga
1 marék vegyes saláta levél (ruccola-, madár-, fejes saláta)
2 ek vinaigrette (lásd Befőttek és házi készítmények)
1 kk oregáno
1 kk bazsalikom
1 db főtt tojás
vaj
frissen őrölt fekete bors
3 ek reszelt parmezán

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk fás részeitől (a zöld spárgát kevésbé kell pucolni), leöblítjük, lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk és enyhén bekenjük olívaolajjal  majd bordázott aljú grill serpenyőben vajat forrósítunk és rátesszük. Megpirítjuk minden oldalát, míg szép barna nem lesz ez körülbelül 5-6 perc, ezután pedig  a tűzről levéve, lefedjük alufóliával és hagyjuk még puhulni egy fél órán át.
A saláta leveleket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a vinaigrette-el, ízesítjük az oregánóval, bazsalikommal, és félóráig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Legvégül a főtt tojást összetörjük villával.
A salátát tányérra tesszük és ráfektetjük a spárgát, megszórjuk a parmezánnal és ráhalmozzuk a tojást. Mellé fűszeres olajjal megkent pirított baguettet kínálunk! Isteni lesz meglátjátok, persze csak, ha elkészítitek!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső