2010. május 22., szombat

Megújultam


Ma végre rászántam magam, hogy egy kicsit egyedivé tegyem a hátteremet, amiben segítségemre volt drága, egyetlen szerelmem :-), köszi! Ő talált rá Ági blogjára, akinél szebbnél, szebb háttereket lehet találni! Nagyon örültem ennek a felfedezésnek, mivel nézegettem már hasonló blogokat, de eddig sajnos egyikben sem találtam olyat, ami nekem is tetszett volna, de a http://darabka.blogspot.com-on nem is tudtam választani annyira jók vannak, úgy hogy várhatóan megint lesz majd csere! Látogassatok el és böngésszetek, tényleg nagyon szépek és kreatívak, csak gratulálni tudok Áginak!
Remélem nektek is tetszik az új ruhám, de ha mégsem kérlek benneteket jelezzétek, mindenre nyitott vagyok!

Más: tegnap este ismét lakásétteremben voltunk a szomszédnál vagyis, a rendes havi boróka-kör ismét összeült! Nem is kell említenem, hogy isteni menüsorral kápráztattak el minket ismét, amit természetesen veletek is megosztok most:

Előétel:
§        Ricotta tüzes paprika társaságában
bor: Gál Tibor Sauvignon Blanc 2008 (száraz fehér, Eger)
I. fogás:
§        Spárgakrém leves pirított meglepetéssel
bor: Figula Zenit 2009 (száraz fehér, Csopak)
II. fogás:
§        Borókás vaddisznósült
§        Köret: Erdei gyümölcsös túrógombóc mandulával
bor: Heimann Cervaes 2006 (száraz vörös házasítás, Szekszárd)
Desszert:
§        A csopaki epres
bor: Freixenet Carta Nevada (száraz fehér tradicionális pezsgő, spanyol)

Az előétel utolérhetetlen, a spárgakrém leves mellé pirított füstölt sajt chips volt, a vaddisznó húsa pedig szét omlott a szánkban, mellé a mandulába forgatott túrógombóc mennyei, és a hús fűszerezése is tökéletes! Nyam-nyam.... 
A desszertről meg beszélni sem tudok olyan finom volt, na persze nem igaz, mivel annak az elkészítését kihúztam a házigazdánkból és alább meg is találjátok:

Elkészítése végtelenül egyszerű, íme:

A csopaki epres:
7-8 szem epret elhelyezünk ízlésesen egy tűzálló tányérra, majd a közepére 2 evőkanál mascarponét halmozunk, amit előzőleg kikeverünk 1 teáskanál mézzel, és ennek a tetejére marcipánt morzsolunk bőven, úgy hogy az eper szemeken is legyen bőven..
A sütőt grill funkcióra állítjuk 200 fokra és ha lehetőségünk van akkor a hőlégkeverést is használjuk. A tányért tepsire tesszük és középre helyezzük a sütőben. Itt 5-percig bent tartjuk, míg az eper el kezd levet ereszteni és a marcipán enyhén megbarnul. Ekkor készen is van és szinte azonnal gyorsan tálaljuk.

Séfjeink saját elmondása szerint egy nem túl jó csopaki étteremben sikerült belebotlaniuk, eme nemesen egyszerű étekbe, ami olyan mély nyomot hagyott bennük, hogy azóta már számtalanszor kápráztatták el vele a nagyközönséget, a mi örömünkre is!
Mindenki, akinek persze van hozzá kedve, próbálja ki, mert tényleg emlékezetes, friss, üde és olyan tavaszi.

Most búcsúzom és várom az építő jellegű kritikákat az új külsőről!


További szép hétvégét nektek!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső