Elnézést az eltűnésért, de most tényleg jó okom volt rá, hisz Szofinak kivették az orrmanduláját, ami annyira Őt nem viselte meg, mint engem!:-) Holnap már mehet az oviba is, és végre ugrálhat, ami jó hír, neki és a családnak is, hiszen a nyávogása már kibírhatatlan volt, de toleráltuk, hisz szegény tényleg be volt zárva ebbe a szép időbe és a teraszon kint virít a trambulin, szóval nehéz volt, de túl vagyunk rajta!:-)
Ma éppen ezért egy általa készített édességgel térünk vissza, ez az egyik kedvence, lehet vele gyurmázni, nyalakodni és a mai recept egy kis változtatással készült, amit az Én kis betegem talált ki, egy kevés szerecsen diót reszelt a tésztába, amitől igazán pikáns lett, és a következő pedig a gyömbéres sárgabarackos lesz, ami szintén jónak ígérkezik!:-)
Hozzávalók:
7,5 dkg zabpehely
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg barna cukor
15 dkg vaj
3 ek aszalt vörösáfonya
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
1 kk szódabikarbóna
2 tk reszelt szerecsendió
1 vanilíarúd kikapart magja
4 ek hideg tej
1 csipet só
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt, és két tepsit kibélelek sütőpapírral, kimérem a hozzávalókat és a többi Szofi dolga!:-)
Egy mély tálba összekeveri a lisztet, a zabpehellyel, szódabikarbónával, fahéjjal, szerecsendióval, cukorral és az áfonyával.
Egy lábasban felolvasztja a mézet, a vajjal, majd beleteszi a vaníliát és ráönti a zabpelyhes tésztára, alaposan összekeveri, bár ilyenkor már anya is kell és utána Én is segítek neki:
A tésztából diónyi gombócokat formázunk mindketten és egymástól kb 5 cm távolságra helyezzük a tepsin, majd vizes kézzel kicsit ellapogatjuk őket és betesszük a sütőbe, 12 perc alatt készen is vannak.
Várjunk, míg kihűl és csak utána vegyük le a sütőpapírról, mert melegen eldeformálódnak.
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Tartós javulást Szofinak és nagyon jó egészséget. A keksz pedig csudi jóóó !
VálaszTörlésKöszönjük!:-)
TörlésÉljen, éljen a zabpehely! Mielőbbi gyógyulást, lábadozást :-)
VálaszTörlésÉljen, éljen, a legjobb dolog!
TörlésKöszönjük!