Avagy érdekes és élvezetes receptek gyűjteménye,gasztro tanácsok, borajánló,fűszerek, tippek, érdekességek szóval minden ami kaja
2012. május 25., péntek
Az igazi sajtos makaróni
Amerikai filmekben nyilván mindenki látja hallja, hogy sajtos makarónit esznek, nekem az él a fejembe, hogy sajtot reszelnek a főtt tésztára, de a mai postból nyilvánvalóan kiderül ez nem így van!
Persze nem kevés kalóriát tartalmazó étel, de nagyon finom, viszonylag gyors és a gyerekek megzavarodnak érte!
Rövid makarónit használjunk ez fontos!:-)
Az egész alapja a cheddar és a parmezán sajt ezt spékeljük meg egy kis fűszeres besamell mártással, majd az egészet sütőbe dobjuk, olyan jóóóó, kit érdekel, hogy hizlal?!
Hozzávalók (4 személyre):
700 ml tej (3,5%)
1 fej tisztított vöröshagyma félbevágva
2 db babér levél
350 gramm rövid makaróni tészta, főzve, al dente
50 gramm vaj + a tál kenéséhez
50 gramm rizsliszt
175 gramm cheddar sajt
1 tk mustárma, törve
50 gramm reszelt parmezán sajt
50 gramm zsemle morzsa
bors
Elkészítés:
A vajat felolvasztom, hozzáteszem a lisztet, elkavarom , majd felöntöm a tejjel, és habverővel csomó mentesre keverem, alacsony lángon, bele teszem a babér levelet, hagymát, majd sűrűre főzöm. Amikor kész átszűröm, belekeverem a cheddar sajt több, mint felét, a parmezán sajt felét enyhén borsozom. A tésztára öntöm a mártást, alaposan összekeverem, majd egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleszórom a zsemlemorzsát, A tetejére a sajtokat, és 180 fokos sütőben megpirítom 10 perc alatt.
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése