2012. május 25., péntek

Az igazi sajtos makaróni


Amerikai filmekben nyilván mindenki látja hallja, hogy sajtos makarónit esznek, nekem az él a fejembe, hogy sajtot reszelnek a főtt tésztára, de a mai postból nyilvánvalóan kiderül ez nem így van!
Persze nem kevés kalóriát tartalmazó étel, de nagyon finom, viszonylag gyors és a gyerekek megzavarodnak érte!
Rövid makarónit használjunk ez fontos!:-)
Az egész alapja a cheddar és a parmezán sajt ezt spékeljük meg egy kis fűszeres besamell mártással, majd az egészet sütőbe dobjuk, olyan jóóóó, kit érdekel, hogy hizlal?!




Hozzávalók (4 személyre):

700 ml tej (3,5%)
1 fej tisztított vöröshagyma félbevágva
2 db babér levél
350 gramm rövid makaróni tészta, főzve, al dente
50 gramm vaj + a tál kenéséhez
50 gramm rizsliszt
175 gramm cheddar sajt
1 tk mustárma, törve
50 gramm reszelt parmezán sajt
50 gramm zsemle morzsa
bors

Elkészítés:

A vajat felolvasztom, hozzáteszem a lisztet, elkavarom , majd felöntöm a tejjel, és habverővel csomó mentesre keverem, alacsony lángon, bele teszem a babér levelet, hagymát, majd sűrűre főzöm. Amikor kész átszűröm, belekeverem a cheddar sajt több, mint felét, a parmezán sajt felét enyhén borsozom. A tésztára öntöm a mártást, alaposan összekeverem, majd egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleszórom a zsemlemorzsát, A tetejére a sajtokat, és 180 fokos sütőben megpirítom 10 perc alatt.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése