2012. május 30., szerda

Zamatos csirke kesudióval


Ez egy gyors, friss, zamatos, citrusos, ázsiai tészta, mely elkápráztat mindenkit!
Isteni illata van és végre elővehetjük a wokot!
Nekem nem volt ázsiai tésztám, így pennével készült, de azzal is isteni volt, így nem kell ragaszkodni a vékony tésztához!:-)
Isteni, ahogy a ropogós, pirított kesudió, ahogy roppan a fogunk alatt, főleg, hogy a mézes, citromos csirke olyan omlós, hogy szétmálik a szánkba, emellé mennyei ropogós cukkini, gyufaszál vékonyra vágva, olyan jó, hogy leírhatatlan, pedig roppant egyszerű, bármelyik hétköznap összedobható, egészséges, és olcsó!:-)



Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg csirkemell filé csíkokra vágva
3 db lime héja és leve
6 ek méz
200 gramm kesudió, megpirítva
1 csokor újhagyma felszeletelve
1 db cukkini gyufaszálra vágva
1 ek szójaszósz
bors
500 gramm ázsiai tészta főzve

Elkészítés:

A csirkemell csíkokat bepácolom: a mézet elkeverem a lime levével, majd 2-3 órára beleteszem a húst, és be a hűtőbe. A lime héját felcsíkozom.
Amikor kész wokban olívaolajat forrósítok, beledobom a csirkemellet megpirítom, beledobom a lime héját, a kesudiót, a cukkinit, pirítom 2-3 percig, majd ráöntöm a szójaszószt és még 2 percig pirítom az egészet, folyamatosan rázogatva. Amikor kész hozzáteszem a tésztát, összeforgatom és forrón tálalom!

Jó étvágyat!

Tipp: a lime helyettesíthető citrommal, de akkor felezzük a mennyiséget, illetve lehet még egy kis chilli-vel is fűszerezni!:-)

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső