Maradunk a citrusféléknél, mint ízesítőknél!
A mai levesben a narancsé a főszerep, amitől nagyon pikás lesz a levesünk, szintén egy gyors, a meleg napokon sem nehéz bableves következik, ami vörösbab konzervből készül, hidegen, melegen is fogyasztható és krémes, finomság lesz belőle a kókusztejtől, ami minden levest feldob!:-)
Emellett répa, hagyma, garam masala is található benne, így egy kicsit indiai, és gyömbérrel is ízesítem, amitől thai, szóval ez is egy fúziós étel, ami több nemzet konyháját egyesíti, persze ettől még nem érzem magamat Peter Gordonnak, de büszke vagyok!:-)
Hozzávalók (4 személyre):
2 ek olívaolaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
450 gramm új sárgarépa, apróra vágva
1 ek garam masala
1 ujjnyi gyömbér reszelve
1 narancs leve
1 liter zöldségalaplé (lásd Befőttek és házi készítmények)
200 ml kókusztej
1 doboz (400 grammos) vörös bab konzerv
2 ek apróra vágott koriander
Elkészítés:
Az olajat felmelegítem egy lábasban, majd 15 perc alatt megsütöm a hagymát és a sárarépát rajta, hogy megpuhuljanak.
Hozzáadom a garam masalát, a gyömbért és tovább sütöm 1 percig.
Felöntöm a narancs lével és leves alappal. 10 percig párolom, majd amikor a répa teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a kókusztejet és beleöntöm a lecsepegtetett babot, forralok egyet rajta, majd korianderrel szórva, tálalom!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése