2012. május 24., csütörtök

Spenót fetával, kenyér, olívabogyó, cheddar sajt, szárított paradicsom, olívaolaj.... vajon mi lesz ez??


Egy ütős, gyors vacsora, vagy előétel is lehet egy mediterrán jellegű vacsora esetében, mindenesetre, mennyei volt és visszatapsolták a lakomázók, ez is felkerült az itthoni top 10 listára, főleg mivel egy nagyon jó kenyér volt az alapja!:-)
Természetesen folyamatosan sütöm a kenyeret és egyre szebb és jobb, szóval hajrá!
A most következő tapas, mezze, vagyis előétel, vagy inkább könnyű vacsora, teljesen spontán jött, ami volt és amit kívántam elkészítettem, szárított paradicsomot, fekete olívabogyót, cheddar sajtot, fokhagymát rá a kenyérkére, be a grill fokozatra, és gyorsan megenni, mellé vajon párolt spenótot, szerecsendióval, sóval, borssal és persze feta sajttal ízesítve mellé dobni és kész is a 20 perces vacsi! Nem semmi kombo, persze első hallásra furi, de, ha megkóstoljátok, elájultok, annyira passzolnak az ízek! Nyam-nyam...
A másik tipp, hogy a spenót természetesen tökéletes köret!

Egyétek vegyétek!

Spenót fetával, mellé bruschetta kicsit másképp:



Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet kenyér vagy nyolc karika bagett
150 gramm szárított paradicsom aprítva
100 gramm fekete olívabogyó felaprítva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
100 gramm cheddar sajt reszelve
3 ek olíva olaj
bors
400 gramm friss spenót levél
2 ek vaj
150 gramm fetasajt morzsolva
szerecsendió
bors

Elkészítés:

A paradicsomot, olívabogyót, sajtot, fokhagymát elkeverem az olívaolajjal, majd a kenyér szeletek tetejére halmozom és félre teszem, míg a spenótos csodát összeütöm.
Serpenyőbe felolvasztom a vajat, rádobom a spenótot, megfonnyasztom, ízesítem friss szerecsendióval, sóval borssal és a végén rámorzsolom a fetát.
Amíg a spenót párolódik a kenyereket tepsire teszem és grill fokozaton, 190 fokon megpirítom őket 5-6 perc alatt!

Együtt forrón tálalom!

Jó étvágyat!

Puszi.

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése