Egy ütős, gyors vacsora, vagy előétel is lehet egy mediterrán jellegű vacsora esetében, mindenesetre, mennyei volt és visszatapsolták a lakomázók, ez is felkerült az itthoni top 10 listára, főleg mivel egy nagyon jó kenyér volt az alapja!:-)
Természetesen folyamatosan sütöm a kenyeret és egyre szebb és jobb, szóval hajrá!
A most következő tapas, mezze, vagyis előétel, vagy inkább könnyű vacsora, teljesen spontán jött, ami volt és amit kívántam elkészítettem, szárított paradicsomot, fekete olívabogyót, cheddar sajtot, fokhagymát rá a kenyérkére, be a grill fokozatra, és gyorsan megenni, mellé vajon párolt spenótot, szerecsendióval, sóval, borssal és persze feta sajttal ízesítve mellé dobni és kész is a 20 perces vacsi! Nem semmi kombo, persze első hallásra furi, de, ha megkóstoljátok, elájultok, annyira passzolnak az ízek! Nyam-nyam...
A másik tipp, hogy a spenót természetesen tökéletes köret!
Egyétek vegyétek!
Spenót fetával, mellé bruschetta kicsit másképp:
Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet kenyér vagy nyolc karika bagett
150 gramm szárított paradicsom aprítva
100 gramm fekete olívabogyó felaprítva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
100 gramm cheddar sajt reszelve
3 ek olíva olaj
só
bors
400 gramm friss spenót levél
2 ek vaj
150 gramm fetasajt morzsolva
szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomot, olívabogyót, sajtot, fokhagymát elkeverem az olívaolajjal, majd a kenyér szeletek tetejére halmozom és félre teszem, míg a spenótos csodát összeütöm.
Serpenyőbe felolvasztom a vajat, rádobom a spenótot, megfonnyasztom, ízesítem friss szerecsendióval, sóval borssal és a végén rámorzsolom a fetát.
Amíg a spenót párolódik a kenyereket tepsire teszem és grill fokozaton, 190 fokon megpirítom őket 5-6 perc alatt!
Együtt forrón tálalom!
Jó étvágyat!
Puszi.
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése