2012. május 16., szerda

Diós-gorgonzolás-vörösboros kenyérke


Baráti beszélgetős, borozós kenyérkék, amelyek mindenkit rabul ejtenek, még Szofi is imádta, azt mondta, ez mennyei és kétségbe vonta, hogy Én sütöttem! Ez egy ciabatta féle kenyér, ropogós, kemény kéreggel kívűl, amire rásül a gorgonzola és belül, omlós, puha!
Szerinte kolbásszal is finom, ami igaz is, megkóstoltam, olívabogyóval is és úgyis mennyei, szóval minden formában fogyasztható, egy nap pihenés a tésztának és még jobb eredményt kapunk.
Ehhez is kell a kovász, ami a tegnapi postban található!
Ez egy igazán pikáns és laktató ropogtatni való, jobb, mintha beugranánk egy pékségbe, a felfújt, adalékanyagos pogiért, szóval érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, és ezt eszegetni, ha éhesek vagyunk!



Hozzávalók:

220 gramm liszt
4 gramm élesztő
6 gramm só
csipetnyi cukor
25 gramm dió felaprítva
85 gramm vörösbor 8jó minőségű)kb. 1 dl
85 gramm víz(langyos)
110 gramm kovász

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 250 fokra (a cserép, vagy tégla ismét mehet bele.)
Az összekészített hozzávalókból lágy tésztát készítünk,



majd fél órát érni hagyjuk.
A tésztát átdagasztjuk, vagyis stészoljuk, és még fél órát érleljük.
Az így beérett tésztát lisztezett deszkára tesszük, majd óvatosan másfél ujjnyi vastagra lapogatjuk.
Felületét lisztezzük, majd vékony csíkokra vágjuk. A csíkokat megcsavarjuk, olajozott sütőlemezre tesszük. Körülbelül 30 percig kelesztjük.
A megkelt tészta felületét megvágjuk és a vágási pontokra tesszük a kicsi sajt darabokat.
A 250 fokos sütőbe tesszük, bespricceljük és 15-20 perc alatt készre sütjük.



Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése