Mennyei, tényleg ropogós, könnyű és meglepően laktató.
Bojána tiszteletére könnyű salátát készítettem, megpróbáltam tekintettel lenni paleo étrendjére, de egy kevés vörös bab is becsúszott, ami elengedhetetlen!
Isteni vacsora, vagy ebéd lehet, ráadásul élénk színeivel feldobja a napunk.
aszalt sárgabarack, narancs, balzsamecet, ropogós lila káposzta, brokkoli, vörös bab, új lila hagyma, mind, mind csupa egészséges hozzávaló, ízletes!
A lényeg, hogy mi csajok élveztük Ferencnek nem hagytunk, a gyerekek nem kértek, így mi jól jártunk. Tökéletes kiegészítője egy méregtelenítő-, vagy fogyókúrának, vagy csak, ha nem akarunk estére nehezet enni!:-)
Azért zárójelben megjegyzem, hogy a frissen sült burgonyás.fokhagymás kenyérből (lásd. Kenyerek) is ettünk mellé egy két szeletet!:-)
Hozzávalók (4 személyre):
250 gramm brokkoli rózsáira szedve, roppanósra főzve
100 gramm csíkokra vágott sárgabarack
300 gramm csíkokra vágott lila káposzta
400 gramm leöblített és lecsepegtetett vörös bab konzerv
50 gramm fenyőmag, pirítva
1 ujjnyi gyömbér, reszelve
3 szál új lila hagyma szeletelve
1 narancs leve
4 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Salátás tálba teszek minden hozzávalót, egy kis tálba összekeverem az ecetet, narancs levet, olívaolajat, sózom, borsozom, majd leöntöm a zöldségeket, és a fenyőmagot. Hűtőbe teszem 1 órára és hidegen tálalom.
Tipp: akár három napig is eláll hűtve!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése