Továbbra is halak a terítéken, de még milyen finomak! Nyam-nyam!
A scampi az egyik nagy kedvencem
és hála az égnek már kis hazánkban is könnyen hozzá lehet jutni, ez is nemes egyszerűséggel, minimális fűszerrel készül, ahogy az olaszokra jellemző!
és hála az égnek már kis hazánkban is könnyen hozzá lehet jutni, ez is nemes egyszerűséggel, minimális fűszerrel készül, ahogy az olaszokra jellemző!
És az egészben a legjobb, hogy nem kell várni az elkészítéssel nyárig, hogy kint grillezünk, hiszen, ha kellőképpen felforrósítjuk a serpenyőnket, majd utána öntjük bele az olívaolajat, akkor elérhető az az íz, amit a füstös faszén adhat nekünk, persze azért nem ugyanolyan, de hasonló!
A másik praktikus tanácsom, hogy ne forgassuk ész nélkül a halat, hogy szétessen, egyszer bőven elég,
nem fog elégni, kigyulladni, míg sül, készítsük el a köretet, szeleteljünk, vagy igyunk egy-két pohár bort, csak ne forgassuk, ez nem csak halra, de a rákra is igaz, sőt a húsra is, szóval ne idegeskedjünk, tranquillamente, ahogy az olasz mondja, nyugodtan!
nem fog elégni, kigyulladni, míg sül, készítsük el a köretet, szeleteljünk, vagy igyunk egy-két pohár bort, csak ne forgassuk, ez nem csak halra, de a rákra is igaz, sőt a húsra is, szóval ne idegeskedjünk, tranquillamente, ahogy az olasz mondja, nyugodtan!
Scampi e maccarello alla griglia / Makréla és scampi grillezve
Hozzávalók / 2 fő:
-
2
db scampi (norvég homár)
- 2
db makréla
- só,
fehérbors, fehérbor, citromlé ízlés szerint
- olíva
olaj
- fokhagyma
- reszelt
citrom
- friss
petrezselyem
Elkészítés:
A
halakat megmossuk, tisztítjuk. Ezt követően átforgatjuk a fűszeralapunkban (só,
fehérbors, fehérbor, citromlé), majd forró serpenyőben készre grillezzük pár
perc alatt. Olívaolajból, reszelt citromból, fokhagymából és friss
petrezselyemből egy fűszer marinádot készítünk, amivel grillezés után a scampit
és a makrélát bekenjük. Salátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Isteni, nagy kedvenc volt az Adria mellett. A tied gusztára sikeredett, csak az a kérdés, makrélát, vagy szardiniát grilleztél?
VálaszTörlésJavítottam a hibát, ahogy a képen is látszik makréla lett a vége, csak eredetileg szardíniával készítettük volna! Végül is ízletesebb a makréla, úgyhogy jobb volt ez így!:-)
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt!