2012. február 20., hétfő

Tiramisu, de nem a hétköznapi


A sok főétel és sós finomság után jöhetnek a desszertek, főleg, hogy azok a blogban úgy sincsenek túl súlyban!
A mai receptet kimondottan Debórának ajánlom, mivel a családban Ő a tiramisu szakértő, remélem olvassa és elkészíti ezt a mennyei változatot, mert hihetetlenül jó!

Tényleg mennyei, ilyen jót még életemben nem ettem!

Az igazán jó tiramisu elkészítésének titka, hogy amikor a tojást, a sárgáját és a cukrot felverjük, jó sokáig tegyük, körülbelül 40 percig, hogy jó sűrű és kemény legyen, majd ehhez óvatosan keverjük a többi hozzávalót, hogy ne törjön össze, és tényleg hagyjuk egy fél napot hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek és tökéletes legyen!
A másik nagyon fontos dolog, hogy az adott cukor mennyiséget, apránként adjuk a tojáshoz, mert úgy biztosabb a hatás!:-)

Ebben a variációban ricotta is van amitől még krémesebb lett!

Nem is fecsérlek több időt a beszédre, jöjjön a recept!:-)






Tiramisu con ricotta e frutti di bosco /
Tiramisu ricottával és erdei gyümölcsökkel


Hozzávalók  (2 személy részére):
  

     1 db tojás
   1 db tojássárgája
    35 g cukor
    50 g mascarpone
    50 g ricotta
    tojáslikőr
    25 ml habtejszín
    1 cs babapiskóta
    150 g erdei gyümölcs
    kakaópor


Elkészítés:

A tojást, a tojássárgáját, a cukrot sűrű habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáslikőrt, a mascarpone krémet és a ricottát. Amikor egységes krémet kapunk, hozzáadjuk a külön felvert tejszínhabunkat is. A babapiskótát  - kávé helyett  - kicsit meglocsolgatjuk az erdei gyümölcsünk levével, majd rétegezve tálakban készítjük el: piskóta, krém, erdei gyümölcs 2×!! Majd a végén 5-6 óra hűtött pihentetés után, tálalásnál kakaóval hintjük meg és fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső