A sok főétel és sós finomság után jöhetnek a desszertek, főleg, hogy azok a blogban úgy sincsenek túl súlyban!
A mai receptet kimondottan Debórának ajánlom, mivel a családban Ő a tiramisu szakértő, remélem olvassa és elkészíti ezt a mennyei változatot, mert hihetetlenül jó!
Tényleg mennyei, ilyen jót még életemben nem ettem!
Az igazán jó tiramisu elkészítésének titka, hogy amikor a tojást, a sárgáját és a cukrot felverjük, jó sokáig tegyük, körülbelül 40 percig, hogy jó sűrű és kemény legyen, majd ehhez óvatosan keverjük a többi hozzávalót, hogy ne törjön össze, és tényleg hagyjuk egy fél napot hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek és tökéletes legyen!
A másik nagyon fontos dolog, hogy az adott cukor mennyiséget, apránként adjuk a tojáshoz, mert úgy biztosabb a hatás!:-)
Ebben a variációban ricotta is van amitől még krémesebb lett!
Nem is fecsérlek több időt a beszédre, jöjjön a recept!:-)
Tiramisu con ricotta e
frutti di bosco /
Tiramisu ricottával és
erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók (2 személy részére):
1
db tojás
1
db tojássárgája
35
g cukor
50
g mascarpone
50
g ricotta
tojáslikőr
25
ml habtejszín
1
cs babapiskóta
150
g erdei gyümölcs
kakaópor
Elkészítés:
A
tojást, a tojássárgáját, a cukrot sűrű habbá verjük, majd óvatosan
hozzákeverjük a tojáslikőrt, a mascarpone krémet és a ricottát. Amikor egységes
krémet kapunk, hozzáadjuk a külön felvert tejszínhabunkat is. A babapiskótát - kávé helyett - kicsit meglocsolgatjuk az erdei gyümölcsünk
levével, majd rétegezve tálakban készítjük el: piskóta, krém, erdei gyümölcs
2×!! Majd a végén 5-6 óra hűtött pihentetés után, tálalásnál kakaóval hintjük
meg és fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése