2012. február 21., kedd

Mandula krém frappé




Nem is tudtam, hogy lehet fagyit, vagy legalábbis ahhoz hasonlót készíteni gép nélkül, de igen lehet! Ez nagyszerű hír számomra, mert a lent olvasható recept, egy gasztroorgazmus és körülbelül 10 perc alatt elkészíthető, de bárkit elkápráztathatunk vele! Az amaretti kekszet egyébként is imádom, ezzel a krémmel pedig fenséges, a desszertek napján cukor sokkot kaptam, de ez tette fel a koronát az egész napra, mivel mindent vitt, igaz a tiramisu is isteni, de valahogy hozzám ez állt a legközelebb, főleg, hogy másnap ettük meg, addig a fagyasztóban csücsült a kis drága és így egy napi várakozás után lett tökéletes, szóval, ha elkészítitek, akkor érdemes várni a csodára, mert tényleg megtörténik! Az amaretto likőrtől igazán pikáns lesz, szeletelt mandulával megszórhatjuk a tetejét, jaj istenem összefutott a számban a nyál....




Semifreddo di amaretto / Mandula krém frappé


Hozzávalók (2 személy részére):
   

   100 g habtejszín
    2 db tojássárgája
    1 db tojás
    40 g cukor
    40 g amaretti keksz
    2 ek amaretto likőr

Elkészítés:


A tojást és a tojássárgáját, cukorral kemény habbá verjük. Ezt követően lassan hozzáadjuk a 2 ek amaretto likőrt. Az amaretti kekszet durvára törjük és belekeverjük a krémünkbe. Külön tejszínt verünk habbá, nem túl keményre (hogy ne törjön) és óvatos-lassú mozdulatokkal a tojáskrém alá keverjük. Pár órára mélyhűtőbe rakjuk, míg megdermed. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése