2012. február 27., hétfő

Még mindig olasz


A héten egy egész menüsor következik az előételtől a desszertig, frenetikus lesz!
Finomabbnál finomabb és különleges fogások következnek, majd jövőhéten még mindig olasz, házi készítésű tészták, canelloni, raviolli, gnocchi, szóval csupa csupa finomság, végre felavattam a tészta gépet,  és utána váltok ígérem, főleg annak, aki már unja az italiani pasti-kat, vagy a dolci-t, szóval aki már egyszerűen frászt kap!:-) Sajnálom, de imádom Őket, annyira, hogy nem tudok betelni vele, de ígérem a kelet ízeire is sor kerül, sőt lesz egy kis magyaros fogás is, ne de ez a jövő zenéje!

Ma az előétel jön mini pizzák, mennyei feltéttel, nem ördöngösség, de lehet ütősre csinálni, hogy hasra essenek a vendégeink, na ez ilyen lesz, ezt követi holnap a főétel, vörösboros marharagu zellerpürével, az se lesz semmi, majd egy vargányás risotto, végül pedig egy kis olívaolajos csokoládé mousse! Remélem ígéretesen hangzik!:-)







Pizzette / Mini pizzák

Salsa di pomodoro /Paradicsomszósz

Hozzávalók  (2 személy részére):
-       
          100 g hagyma
-        2 db fokhagymagerezd
-        ½  db sárgarépa
-        30 g zellergumó szár
-        3 e.k. olívaolaj
-        500 g hámozott paradicsom
-         2 db friss paradicsom
-         50 ml fehérbor
-         kevés oregano
-         só, bors, minimális cukor
-         friss bazsalikom
-         100 ml víz

Elkészítés:

Előmelegített edényben, apróra vágott hagymát és egész gerezd fokhagymákat pirítunk olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát és tovább pirítjuk. A pirítás után, meglocsoljuk fehérborral, beleöntjük a paradicsomkonzervet. Darabolt friss paradicsomot helyezünk bele és felöntjük vízzel. Oregánoval, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Félig lefedve, úgy 1 órán keresztül főzzük. 15 percenként belekevergetünk, vigyázunk le ne égjen, hisz folyamatosan párolog. Amikor elkészült a paradicsomunk, friss bazsalikom leveleket dobunk bele.









Hozzávalók  (4 személynek):
-        
         300 g liszt
-        4 g só
-        cukor csipetnyi
-        30 g élesztő
-        100 ml langyos víz
-        2-2-2 ek vaj-olívaolaj-étolaj vegyesen
  
Feltét:
-        150 g csípős olasz szalámi
-         2 db hagyma
-         1 db kaliforniai paprika
-         25 g parmezán sajt  
-         25 g gorgonzola
-         25 g mozzarella


Elkészítés:

A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket, élesztővel és egy csipetnyi cukorral keverjük ki. Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc. Fóliába rakjuk és hűtőbe helyezzük kb. 10 percre. Amíg pihen a tészta, előkészítjük a tölteléket. Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat és kiszúrjuk kisebb pogácsaformával. A paradicsomos feltéttel bekenjük, majd ráhelyezzük, a rávalókat, megszórjuk parmezánnal. Előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük. (180 fok).


Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső