A héten egy egész menüsor következik az előételtől a desszertig, frenetikus lesz!
Finomabbnál finomabb és különleges fogások következnek, majd jövőhéten még mindig olasz, házi készítésű tészták, canelloni, raviolli, gnocchi, szóval csupa csupa finomság, végre felavattam a tészta gépet, és utána váltok ígérem, főleg annak, aki már unja az italiani pasti-kat, vagy a dolci-t, szóval aki már egyszerűen frászt kap!:-) Sajnálom, de imádom Őket, annyira, hogy nem tudok betelni vele, de ígérem a kelet ízeire is sor kerül, sőt lesz egy kis magyaros fogás is, ne de ez a jövő zenéje!
Ma az előétel jön mini pizzák, mennyei feltéttel, nem ördöngösség, de lehet ütősre csinálni, hogy hasra essenek a vendégeink, na ez ilyen lesz, ezt követi holnap a főétel, vörösboros marharagu zellerpürével, az se lesz semmi, majd egy vargányás risotto, végül pedig egy kis olívaolajos csokoládé mousse! Remélem ígéretesen hangzik!:-)
Pizzette / Mini
pizzák
Salsa di pomodoro /Paradicsomszósz
Hozzávalók (2 személy részére):
-
100 g hagyma
- 2 db fokhagymagerezd
- ½ db sárgarépa
- 30 g zellergumó szár
- 3 e.k. olívaolaj
- 500 g hámozott paradicsom
- 2 db friss paradicsom
- 50 ml fehérbor
- kevés oregano
- só, bors, minimális cukor
- friss bazsalikom
- 100 ml víz
Elkészítés:
Előmelegített edényben, apróra vágott hagymát és egész gerezd fokhagymákat pirítunk olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát és tovább pirítjuk. A pirítás után, meglocsoljuk fehérborral, beleöntjük a paradicsomkonzervet. Darabolt friss paradicsomot helyezünk bele és felöntjük vízzel. Oregánoval, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Félig lefedve, úgy 1 órán keresztül főzzük. 15 percenként belekevergetünk, vigyázunk le ne égjen, hisz folyamatosan párolog. Amikor elkészült a paradicsomunk, friss bazsalikom leveleket dobunk bele.
Hozzávalók (4 személynek):
-
300
g liszt
- 4
g só
- cukor
csipetnyi
- 30
g élesztő
- 100
ml langyos víz
- 2-2-2
ek vaj-olívaolaj-étolaj vegyesen
Feltét:
- 150
g csípős olasz szalámi
- 2
db hagyma
- 1
db kaliforniai paprika
- 25
g parmezán sajt
- 25
g gorgonzola
- 25
g mozzarella
Elkészítés:
A
lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket, élesztővel
és egy csipetnyi cukorral keverjük ki. Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
Addig gyúrjuk, amíg egy jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc.
Fóliába rakjuk és hűtőbe helyezzük kb. 10 percre. Amíg pihen a tészta,
előkészítjük a tölteléket. Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat és kiszúrjuk
kisebb pogácsaformával. A paradicsomos feltéttel bekenjük, majd ráhelyezzük, a rávalókat, megszórjuk parmezánnal.
Előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük. (180 fok).
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése