2012. február 22., szerda

Kávé mousse



Ez a mai desszert sem éppen túl bonyolult vagy különleges hozzávalókkal bír, egyszerű, csak odafigyelés és türelem kell hozzá!
Egyetlen fontos kritérium, akárcsak a tiramisu esetében, hogy a tojást, sárgáját és a cukrot kemény habbá verjük, ami időigényes, ha van, természetesen robotgéppel egyszerű, csak várni kell tényleg, körülbelül 40 perc vagy több is, ne sajnáljuk az időt, hogy tökéletes, levegős mousse-t kapjunk, mert elengedhetetlen ez a mozzanat, ahhoz, hogy tökéletes legyen a krémünk!
Ezt nem lehet elégszer elmondani, ha sietünk és gyorsan össze akarunk valamit dobni, az legyen a tegnapi frappé, inkább, mert a tökély csak idővel érhető el! Ígérjétek meg, hogy nem siettek, ha mousset készítetek, ok?!

Jöjjön!



Espressomousse / Kávé mousse


Hozzávalók  ( 2 személy részére):

   100 g habtejszín
    1 db tojás
    2 db tojássárgája
    40 g cukor
   20 ml espresso 


Krém:


    2 db tojásfehérje
    50 ml habtejszínl
    20 g cukor
          kakaópor


Elkészítés:

A tojást és tojássárgáját, cukorral kemény habbá verjük, majd espresso-t adunk hozzá. A tejszínt szintén habosítjuk, majd óvatos-lassú mozdulatokkal a tojáskrémbe keverjük. Külön tojásfehérjét verünk cukor hozzáadásával, nem túl kemény habbá (ne törjön). Tejszínt habosítunk hozzá és a tojásfehérje krémünkbe keverjük. Poharakba tálaljuk, alulra a kávékrémet, majd következő rétegként a tejszínes fehérjehabot öntjük és hűtőbe helyezzük 2-3 órára. Majd kevés kakaóporral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső