Ez a mai desszert sem éppen túl bonyolult vagy különleges hozzávalókkal bír, egyszerű, csak odafigyelés és türelem kell hozzá!
Egyetlen fontos kritérium, akárcsak a tiramisu esetében, hogy a tojást, sárgáját és a cukrot kemény habbá verjük, ami időigényes, ha van, természetesen robotgéppel egyszerű, csak várni kell tényleg, körülbelül 40 perc vagy több is, ne sajnáljuk az időt, hogy tökéletes, levegős mousse-t kapjunk, mert elengedhetetlen ez a mozzanat, ahhoz, hogy tökéletes legyen a krémünk!
Ezt nem lehet elégszer elmondani, ha sietünk és gyorsan össze akarunk valamit dobni, az legyen a tegnapi frappé, inkább, mert a tökély csak idővel érhető el! Ígérjétek meg, hogy nem siettek, ha mousset készítetek, ok?!
Jöjjön!
Espressomousse / Kávé
mousse
Hozzávalók ( 2 személy részére):
100
g habtejszín
1
db tojás
2
db tojássárgája
40
g cukor
20
ml espresso
Krém:
2
db tojásfehérje
50
ml habtejszínl
20
g cukor
kakaópor
Elkészítés:
A
tojást és tojássárgáját, cukorral kemény habbá verjük, majd espresso-t adunk
hozzá. A tejszínt szintén habosítjuk, majd óvatos-lassú mozdulatokkal a
tojáskrémbe keverjük. Külön tojásfehérjét verünk cukor hozzáadásával, nem túl
kemény habbá (ne törjön). Tejszínt habosítunk hozzá és a tojásfehérje krémünkbe
keverjük. Poharakba tálaljuk, alulra a kávékrémet, majd következő rétegként a
tejszínes fehérjehabot öntjük és hűtőbe helyezzük 2-3 órára. Majd kevés
kakaóporral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése