Ma egy klasszikus olasz torta receptet osztok meg veletek, ami mennyei, mint minden, amit a taljánok készítenek!
Rém egyszerű elkészíteni, a krémhez alig kell valami hozzávaló, de a kettő együtt hihetetlenül jó! E is a klasszikus olasz torta, vagyis pite sütő formában van a tészta, majd beleöntve a krém, pikk-pakk össze lehet dobni és mindenki imádja! Szofi a fantasztikus jelzővel illette, majd hozzá tette, hogy ilyet valószínűleg még a tündérek sem készítenek, amióta hoztam haza a főző iskolából, azóta nem telik el nap, hogy ne kérdezze meg mikor lesz, már nem halogatom sokáig, főleg, hogy nagyon gyenge kép készült róla, a telefonom segédletével és ildomos lesz kicserélni, úgy hogy bírd ki család hamarosan jön a mennyei dolce!
Torta della nonna /Nagymama
tortája
Hozzávalók (2 személy részére):
Tészta:
150
g liszt
100
g vaj
50
g porcukor
1
db tojássárgája
só
citromhéj
1
cs.vaníliás cukor
porcukor
a díszítéshez
Krém:
250
ml tej
60
g cukor
30
g liszt
2
db tojássárgája
só
reszelt
citrom
½
rúd vanília
fenyőmag
Elkészítés:
A
tésztát összegyúrjuk rövid idő alatt és 15-20 percre hűtőbe rakjuk, amíg a
krémet készítjük. Tejet forralunk és belerakjuk a vaníliát. A cukrot kikeverjük
a tojással és a liszttel, csipet sót rakunk bele és reszelt citromot. Amikor a
tej felforrt, a vaníliát eltávolítjuk belőle és a tojásos keveréket óvatosan
belekeverjük, majd fokozott figyelemmel kevergetve, készre főzzük (amíg kezd
besűrűsödni). A hűtőből kivesszük a tésztánkat, kinyújtjuk, formába helyezzük
és beleöntjük a krémünket, majd fenyőmaggal szórjuk meg és előmelegített
sütőben sütjük (185 C° 30 perc). Porcukorral díszítve tálaljuk.
taljánok ;)
VálaszTörlésMár javítottam is, csak az IPad automatikusan írja az általa jónak vélt szavakat!:-)
TörlésEz tényleg egyszerű, gyors, és finom lehet!
VálaszTörlésAz, mennyei! Gyorsan dobd össze!:-)
Törlés