2012. február 23., csütörtök

Nagymama tortája, na nem az Én mamámé:-)


Ma egy klasszikus olasz torta receptet osztok meg veletek, ami mennyei, mint minden, amit a taljánok készítenek!
Rém egyszerű elkészíteni, a krémhez alig kell valami hozzávaló, de a kettő együtt hihetetlenül jó! E is a klasszikus olasz torta, vagyis pite sütő formában van a tészta, majd beleöntve a krém, pikk-pakk össze lehet dobni és mindenki imádja! Szofi a fantasztikus jelzővel illette, majd hozzá tette, hogy ilyet valószínűleg még a tündérek sem készítenek, amióta hoztam haza a főző iskolából, azóta nem telik el nap, hogy ne kérdezze meg mikor lesz, már nem halogatom sokáig, főleg, hogy nagyon gyenge kép készült róla, a telefonom segédletével és ildomos lesz kicserélni, úgy hogy bírd ki család hamarosan jön a mennyei dolce!




Torta della nonna /Nagymama tortája






Hozzávalók  (2 személy részére):


Tészta:

   150 g liszt
   100 g vaj
    50 g porcukor
    1 db tojássárgája
    
    citromhéj
    1 cs.vaníliás cukor
    porcukor a díszítéshez

Krém:

   250 ml tej
    60 g cukor
    30 g liszt
    2 db tojássárgája
    
    reszelt citrom
    ½ rúd vanília
    fenyőmag


Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk rövid idő alatt és 15-20 percre hűtőbe rakjuk, amíg a krémet készítjük. Tejet forralunk és belerakjuk a vaníliát. A cukrot kikeverjük a tojással és a liszttel, csipet sót rakunk bele és reszelt citromot. Amikor a tej felforrt, a vaníliát eltávolítjuk belőle és a tojásos keveréket óvatosan belekeverjük, majd fokozott figyelemmel kevergetve, készre főzzük (amíg kezd besűrűsödni). A hűtőből kivesszük a tésztánkat, kinyújtjuk, formába helyezzük és beleöntjük a krémünket, majd fenyőmaggal szórjuk meg és előmelegített sütőben sütjük (185 C° 30 perc). Porcukorral díszítve tálaljuk. 

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Már javítottam is, csak az IPad automatikusan írja az általa jónak vélt szavakat!:-)

      Törlés
  2. Ez tényleg egyszerű, gyors, és finom lehet!

    VálaszTörlés