Kókusztej, marhahús, leves
Tegnap este egy isteni levest készítettem, ami először thai levesnek indult, ám menet közben átalakult valami mássá, mivel alkotó kedvemben voltam és kísérleteztem a fűszerekkel így jött létre ez a pikáns, különleges csodává!
Drága szerelmem teljesen oda meg vissza volt, mivel egyébként is imádja a levest, de azt mondta, hogy ez annyira jó volt, hogy szabadalmaztatni kéne!:-)
Nem is tudom milyen fantázia nevet adjak neki, mert tényleg semmihez nem hasonlít: van benne koriander, kókusztej, gyömbér, lila hagyma, fokhagyma, marha comb, sőt mellé fokhagymás pirítós volt, aminek a tetejére paradicsomot daraboltam olívaolajjal locsolva és így sütve, ami inkább bruschetta-ra hasonlít, szóval ez egy nemzetközi egyveleg lett!
Leves Petrezselyem módra
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg marhacomb felkockázva
- 1 doboz (400 ml) kókusztej
- 1 dl tejszín
- 1 kis fej lilahagyma finomra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 fej csiperke gomba vékonyra szelve
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 evőkanál curry
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 tk koriander mag mozsárba durvára törve
- 8 dl zöldségalaplé (lásd befőttek és házi készítmények)
- darált bors
- só
- 4 szelet barna kenyér
- 1 nagyobb paradicsom felkockázva
Elkészítés:
Lábasban olívaolajat forrósítok, megdinsztelem rajta a fokhagymát és a lilahagymát, beledobom a marhahúst, rászórom a koriander magot, curryt, sót borsot, majd amikor kezd kifehéredni a hús, felöntöm az alaplével, hozzáadom a gyömbért és főzöm, míg a hús finom, omlós nem lesz ez körülbelül 45 perc! Ezután beledobom a gombát, felöntöm a kókusztejjel, tejszínnel és még egyszer felforralom.
Ezzel meg is vagyunk, most készítem el mellé az isteni pirítóst, így egy tál ételként hétköznapi vacsi lesz belőle.
A kenyeret meglocsolom olívaolajjal, rászórom a fokhagymát, paradicsomot és grill fokozatn sütöm 200 fokon, míg a kenyér nem pirul meg, enyhén sózom a végén!
Jó étvágyat hozzá!
Puszil mindenkit:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése