Avagy érdekes és élvezetes receptek gyűjteménye,gasztro tanácsok, borajánló,fűszerek, tippek, érdekességek szóval minden ami kaja
2010. december 9., csütörtök
Kókusztej, marhahús, leves
Tegnap este egy isteni levest készítettem, ami először thai levesnek indult, ám menet közben átalakult valami mássá, mivel alkotó kedvemben voltam és kísérleteztem a fűszerekkel így jött létre ez a pikáns, különleges csodává!
Drága szerelmem teljesen oda meg vissza volt, mivel egyébként is imádja a levest, de azt mondta, hogy ez annyira jó volt, hogy szabadalmaztatni kéne!:-)
Nem is tudom milyen fantázia nevet adjak neki, mert tényleg semmihez nem hasonlít: van benne koriander, kókusztej, gyömbér, lila hagyma, fokhagyma, marha comb, sőt mellé fokhagymás pirítós volt, aminek a tetejére paradicsomot daraboltam olívaolajjal locsolva és így sütve, ami inkább bruschetta-ra hasonlít, szóval ez egy nemzetközi egyveleg lett!
Leves Petrezselyem módra
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg marhacomb felkockázva
1 doboz (400 ml) kókusztej
1 dl tejszín
1 kis fej lilahagyma finomra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
4 fej csiperke gomba vékonyra szelve
1 kk reszelt gyömbér
1 evőkanál curry
2 evőkanál olívaolaj
2 tk koriander mag mozsárba durvára törve
8 dl zöldségalaplé (lásd befőttek és házi készítmények)
darált bors
só
4 szelet barna kenyér
1 nagyobb paradicsom felkockázva
Elkészítés:
Lábasban olívaolajat forrósítok, megdinsztelem rajta a fokhagymát és a lilahagymát, beledobom a marhahúst, rászórom a koriander magot, curryt, sót borsot, majd amikor kezd kifehéredni a hús, felöntöm az alaplével, hozzáadom a gyömbért és főzöm, míg a hús finom, omlós nem lesz ez körülbelül 45 perc! Ezután beledobom a gombát, felöntöm a kókusztejjel, tejszínnel és még egyszer felforralom.
Ezzel meg is vagyunk, most készítem el mellé az isteni pirítóst, így egy tál ételként hétköznapi vacsi lesz belőle.
A kenyeret meglocsolom olívaolajjal, rászórom a fokhagymát, paradicsomot és grill fokozatn sütöm 200 fokon, míg a kenyér nem pirul meg, enyhén sózom a végén!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése