2011. június 2., csütörtök

Pikáns csirkeszárny grillen


Múlt héten csináltunk egy csaj napot nővéremmel, szabit vett ki és csak lányok voltunk itthon, napoztunk, grilleztünk, pihiztünk, már amennyire a kis csajok engedték!:-)
Nagyon pikáns mustáros pácot készítettem és mennyei volt! Mellé balzsamecetes paradicsom salit és a faszénen sült újkrumplit, nyam-nyam....
Még szofi is evett pedig mostanában nem rajong a húsért, de a csibe mellét megette, mert neki azt is készítettem, a krumplit pedig fűszeres vajjal kentem meg még forró állapotában, így koronázva meg ezt az incsi fincsi kerti hamit!:-)




Hozzávalók ( 4 személyre):

1,5 kg csirkeszárny és csirkemell vegyesen

A páchoz:

3 ek mustármag mozsárba durvára törve
1 ek dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma zúzva
2 ek modenai balzsamecet
2 ek olívaolaj
1 tk cayanne bors
frissen őrölt bors

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverem, majd egy légmentesen lezárható zacskóba teszem beledobálom a csirkeszárnyakat, mellet és alaposan összerázom, majd lezárva a hűtőbe teszem minimum két órára.

Grillen megsütöm, 200 fokos legalább legyen!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső