2011. május 27., péntek

Az idei utolsó friss spárgából készült finomság


Idén már nem nagyon készítek spárgát, egyre fásabbak, csúnyábbak és kevésbé ízletesek!:-( Olyan gyorsan lemegy a szezonja, vagy Én kapok mindig későn észbe, ki tudja? A lényeg, hogy ma egy nagyon egyszerű, viszonylag gyors elő ételt, készítettem, először egy drága külföldi étteremben találkoztam vele, majd rá leltem az igencsak egyszerű receptre,a Stahl magazinban, ez egy könnyű vacsora is lehet, de fűszeres paradicsom mártogatóssal, akár egy jó kis bor vacsora előjátéka is! Egy friss tavaszi étel, új hagymával baconnel, leveles tésztával, nyam-nyam....
Mindenképpen készítsétek el, zöld spárgából a legfinomabb és jó minőségű, szép bacon szalonnát használjatok! Ez is a spárga ételekre jellemzően kevéssé fűszerezett, de pikáns kis finomság! Siessetek a zöldségeshez és vásároljátok fel a spárgát!:-)



Leveles tésztába sült spárga-újhagymával-baconnel




Hozzávalók:


25 dkg leveles tészta ujjnyi csíkokra vágva
10 dkg szeletelt bacon szalonna
10 szál spárga párolva
10 szál új hagyma
bors

Elkészítés:

A tészta csíkokat sózom-borsozom, majd 1 szál spárgát és egy szál hagymát beletekrek a baconbe, majd az egészet körbe csavarom a tésztával



és ezt az összes hozzávalóval értelemszerűen megteszem, majd a z előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Salátával, vagy fűszeres paradicsom mártogatóssal a legfinomabb, amit egyszerűen össze lehet dobni: hámozott paradicsom konzervet egy tálba öntök, nyomok bele két gerezd fokhagymát, friss finomra vágott bazsalikomot, sót , borsot szórok bele és 1 órára hűtőbe teszem, fenséges lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső