2011. június 14., kedd

Újabb variáció tökfőzelékre


A héten újra értelmezek egy két hagyományos főzeléket, amit már az unalomig ettünk, főztünk és bár szeretjük mégis unjuk egy kicsit!
Kóstoltátok már például a zöldborsót mentával és mézzel vagy a tökfőzeléket, újhagymával és snidlinggel, illetve a töltött karalábét joghurttal, római köménnyel?! Ezek mind mind ugyanazok a finomságok, amiket minden héten elkészítünk csak egy két fűszerrel van feldobva vagy más alapanyaggal és máris egy új, friss ízzel találkozunk, aminek mindenki örülni fog!
Ma egy újabb tökfőzelék receptje jön, friss, igazi nyári fogás!

Tökfőzelék újhagymával:




Hozzávalók (4 személyre):

1 kg tök legyalulva
1 csokor újhagyma
1 csokor kapor finomra vágva
2 ek fehér borecet
2 ek méz
3 dl joghurt
3 ek snidling finomra aprítva
bors

Elkészítés:

A gyalult tököt olívaolajon kicsit megpárolom, majd beledobom a megtisztított újhagymát, egészben a zöldjével együtt, hozzáadom az ecetet, mézet, fedő alatt pár perc alatt puhára párolódik, majd kiveszem a tök háromnegyedét, és a maradékot a hagymákkal együtt finomra turmixolom, hozzáadva a joghurtot is.
Visszateszem a tököt, majd sózom, borsozom, megszórom a kaporral, snidlinggel és forralok egyet rajta, majd kész is van.
Hidegen melegen egyaránt isteni, mellé főtt tojást kínálok.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése