2011. június 22., szerda

A világ második legjobb állása


Ma egy nagyon érdekes fiatalembert és a munkáját fogom bemutatni nektek, akit valószínűleg már mindenki ismer, vagy halott róla, vagy olvasta a blogját! A cikk legalján egy isteni sajttorta receptjét is megtalálhatjátok, ami igazi amerikai!

"Budapest, 2011. június 15. – Lassan feléhez közeledik az első magyar hivatásos világutazó munkája. A 27 éves budapesti Gyémánt Balázs még 2010 végén jelentkezett A Világ Második Legjobb Állására, amelyet a Tensi hirdetett meg. A több száz jelentkező közül ő bizonyult a legalkalmasabbnak arra, hogy főállásban tesztelje világszerte a legjobb szállodák ajánlatait, kipróbálja a legizgalmasabb programokat, megkóstolja a legkülönlegesebb ételeket. És természetesen minderről be is számoljon a www.alegjobballas.hu blogon és Facebook-oldalán.

A Világutazónak lenni nemcsak móka és kacagás; hisz az elmúlt 3 hónapban az USA-ban, Mauritiuson, az Amerikai Virgin szigeteken, St. Martinon, a Bahamákon, Olaszországban és Franciaországban járt, így több mint 40.000 kilométert tett meg. Ez akkora távolság, mintha egyszer megkerülte volna a Földet. Fárasztó lehet folyamatosan koktélozni, gourmet ételeket enni, business classon utazni, a világ leggiccsesebb naplementéjében egy profi szakáccsal főzőcskézni, és pillangót kergetni a világ legnagyobb hajójának parkjában. De mindezek mellett Balázs az utazások során kihívásokkal is találkozik, nem menekül az izgalmas szituációk elől. Marseille-ben például a Taxi című film ihletésére a legeszementebb, leggyorsabb taxisofőrt kereste, az Oasis Of The Seas óriási tengerjáró hajó 15. emeletén igyekezett vízi síelni tanulni, strandra leszálló repülőt simogatni, minden helyi ételt megkóstolt, legyen az bármennyire magyar gyomortól távol álló, cirkusziskolába iratkozott, hogy megmutassa a lengőtrapézon végzett munka nehézségeit, Mauritiuson mindent megtett, hogy megtalálja a kihaltnak hitt dodó madarat – de ebben nem járt sikerrel. Találkozott viszont egyéb érdekes élőlényekkel, például Shrekkel és a Kung Fu Pandával is.

"A legjobban eddig az óriáshajó tetején való szörfözést élveztem, a „repülőgép-simogatás" is hatalmas élmény volt St. Martin szigetén, de nem szabad kihagynom a mauritiuszi vízi síelést és a helyi piacon a chilis-sós ananász kipróbálását, vagy a provence-i levendulamezők illatát, amelyek Van Gogh-ot is megihlették anno. A megszerzett élmények már most megtöltenének egy enciklopédiát " - mondta Balázs, aki eddigi utazásai alatt már 150 órát töltött vízen, 45-öt levegőben, és eddigi kalandjait 5000 fényképen és 30 órányi videón örökítette meg.

Azok, akik követik nem mindennapi élményeit, eddig 14 kisfilmen és 40 blogbejegyzésen keresztül utazhattak vele. Balázs igyekszik a szállodák étterme, medencekomplexuma és a tengerpart különlegességei mellett a célállomások valódi arcát is megmutatni, így például a piaci forgatagot és annak kulturális sokszínűségét. Mindazok, akik nézik, olvassák beszámolóit, valóban szinte testközelbe kerülnek a világ azon részeivel, ahol Balázs éppen megfordul; sőt akár egy darabot meg is szerezhetnek belőle. A Világ Második Legjobb Állásának Facebook-oldalán játszók között hetente egy embernek Balázs ajándékot hoz: igyekszik a helyi különlegességek mellett a lehető leggiccsesebb szuveníreket is megtalálni, hogy a bolondos utazás mosolyt csaljon annak arcára is, aki az ajándékot kapja (világító dodós hógömb, neon-glitteres mágnes).

Az ország első hivatásos világutazója előtt még számos út, felfedezni való táj áll, tehát kalandjai nem értek véget, sőt a java még hátravan. Kövessék Balázs világ körüli barangolását nem csak az utazni szeretők, vágyók, de a nevetést és az új ismereteket, érdekességeket kedvelők is.

További információ:


Sajttorta sütés nélkül, citrusos eperkompóttal

Szerzô: Balazs - 2011. június 17. péntek
Ha New York, akkor hedonizmus, dolce vita és persze elmaradhatatlanul NY cheesecake! Ez egy leegyszerüsített változat, amit kimondottan ajánlok a hétvégi bulizások fénypontjaként. A citrusos eperkompót igazán különlegessé teszi ezt az amúgy is meglepően finom és könnyű nyári desszertet. Ráadásul nem kell órákig gőzölve sütni, és utána egész éjjel pihentetni, mint az eredeti változatot. Ha kora délután nekilátsz, este már tálalhatod is a barátoknak és kéjes gyönyörűséggel nézheted, ahogy megkóstolják, és boldogságukban sírva lemennek hídba. Az meg azért valami, nem? :-)
A sziruphoz
125 g cukor
225 ml víz
2 lime leve és finomra reszelt héja
6 kaffir lime levél, apróra tépve (gourmet vagy távol-keleti boltban kapható)
225 g eper, megtisztítva
A tortához
150 gr jó reggelt keksz (én csokoládésból csináltam)
50 gr vaj
200 gr cukor
375 gr philadelphia krémsajt
250 gr görög joghurt
175 gr tejszín
1 rúd vanília
csipet só
  1. Főzz szirupot a cukorral majd tedd bele a lime leveleket, a citromhéjat és levet. Hagyd kihűlni és pácold bele a félbevágott epreket néhány órára, de akár egész éjszakára.
  2. Törd mozsárban porrá a kekszet, keverd össze az olvasztott vajjal és 2 ek cukorral, majd nyomkodd 20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába. Én betettem a sütőbe 5 percre 200 fokon, hogy jobban összeálljon, de igazán nem muszáj!
  3. Verj a hideg tejszínből habot majd add hozzá a joghurtot, sajtkrémet, a vanília rúd kikapart belsejét, a maradék cukrot és sót. Keverd az egészet homogén masszává, öntsd a kekszalapra és rakd a hűtőbe legalább néhány órára.
  4. Ha összeállt, halmozd a tetejére az pikáns savanykás epret és tálald a hálás vendégelnek."
Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése