2011. május 19., csütörtök

Pikáns csirkenyárs, barna rizzsel


Ma ismét egy könnyű vacsora receptjét osztom meg veletek, ami természetesen gyorsan el is készül, alacsony a kalória tartalma, finom, egészséges..... jaj mennyi okosság, mint egy életmód magazin, úgy hogy ezt be is fejezem!:-)
Az ötletet ismét a Stahl magazinból merítettem, a fogyókúrás ételek között leltem rá, ám kicsit másképp készítettem, nem vagyok a fogyókúrák híve, nem is bírom betartani, de arra azért nagyon odafigyelek, hogy este ne együnk túl sok nehéz ételt, főleg a Szofi miatt, illetve most már meleg is van, ami szerencsére csökkenti is az étvágyamat, meg a kívánoságomat, ugyanis be kell vallanom egy jó kis marha pörkölt, nokedlival, fehér kenyérrel, vagy sült kolbász kovi ubival sokkal inkább a fogam alá való, mint a saláta és a csirkemell, de valamit valamiért, így utóbbi ételek megmaradnak kuriózumként, a zsíros kenyérrel egyetemben és örülök, ha valaki ezzel vendégel meg!:-)





Hozzávalók (4 személyre):


60 dkg felkockázott csirkemell filé

A páchoz:
2 ek olívaolaj
2 ek citrom leve
1/4 tk pirospaprika (lehet csípős is)
1 tk őrölt kömény (rómaival finomabb)
3 gerezd zúzott fokhagyma
bors

A nyárshoz:
4 db hurkapálca
1 kisebb cukkini felkarikázva
1 fej főző hagyma negyedelve
 2 nagyobb paradicsom negyedelve
 2 ek modenai balzsam ecet

A körethez:

3 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 csokor menta levél finomra aprítva
25 dkg főtt barna rizs
bors

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverem, majd beleforgatom a csirkemell kockákat, és hűtőbe teszem minimum 2 órára.
Amikor már alaposan magába szívta a fűszereket kiveszem és hurkapálcára váltakozva felhúzom a fűszeres husit és a zöldségeket, sózom, borsozom, meg locsolom egy kis modenai balzsamecettel, majd 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
A rizst megfőzöm, a joghurtot összekeverem egy csipet sóval, kevés borssal a finomra vágott fokhagymával és a menta levelet is beleszórom, majd ezzel együtt jó ízűen elfogyasztom!:-)

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

2 megjegyzés: