2011. május 10., kedd

Marha hátszín mézes pácban


Vasárnap végre sütöttünk a kertben, 



bár elég hideg volt, esett is, a szél is fújt, de nem bántuk, mert a sütő melegített, a finom bor is és persze a tudat, hogy finomat ehetünk!:-)
Marha hátszínt sütöttem isteni pácba bújtatva, zöldség nyárssal és parázson sült új krumplival!



Mennyei volt!
Már azt is elterveztem, hogy most hétvégén-remélem napsütéses lesz- hamburgert készítünk, jót, itthon, igazi marha húsból és, ha lesz időm, akkor a zsömlét is Én sütöm friss zöldségekkel esszük majd, házi majonézzel, nyam-nyam...... Már úgy várom!
Akkor most jöjjön a mennyei husi!




Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet marha hátszín (125 gramm-osak)

A páchoz:

4 ek méz
1 ek szója szósz
2 ek szezámolaj
3 gerezd fokhagyma paszírozva
4 csepp tabasco

Elkészítés:

A mézet elkeverem az olajjal, szójaszósszal, fokhagyma péppel, tabascoval, majd alaposan bekenem vele a húst folpackkal becsomagolom a szeleteket, majd egy éjszakára hűtőbe teszem, de minimum 1 órára.
A sütés előtt fél órával már vegyük ki, hogy szoba-hőmérsékletű legyen és utána mehet a grillre, oldalanként 5-5 percet számoljunk a sütésre!!
Ha valaki nem grillezi, akkor serpenyőben is kisütheti, akkor oldalanként 8-8 percet süssük.
Mellé salátát, zöldségeket kínálok!



Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése