2011. május 17., kedd

Tökfőzelék kicsit másképp, tojás posírozva

Végre tömve vannak a zöldséges boltok a friss tavaszi finomságokkal és mindennek megy le az ára!
Vettem csodaszép tököt ami kis édes 1 kg-os illatos, zsenge! Első gondolatom a töltött tök volt, de aztán ráleltem egy nagyon jó receptre a Stahl magazin tavaszi számában ami ráadásul fogyókúrás is, egy kicsit alakítottam rajta ,majd megcsináltam az isteni friss tavaszi főzelékemet, amit ráadásul posírozott tojást készítettem mellé, ami emelte a fényét ennek az egyszerű, ám annál istenibb ételnek!
Imádok hagyományos ételek receptjével kísérletezni, a régi jól beváltat kicsit feldobni, ugyanis minimális energia befektetéssel jár, de mindenki örül, mert mégse az unalomig evett....

 Tökfőzelék posírozott tojással




Hozzávalók (4 személyre):


1 kg tök legyalulva
2 ek fehérborecet
1 csipet só
1 csipet xilit
1 nagyobb fej vöröshagyma finomra vágva
0,5 dl fehérbor
4 dl natúr joghurt
1 csokor friss kapor finomra vágva
bors

A posírozott tojáshoz:
4 db tojás
2 liter víz
2 dl ecet
csipet só

Elkészítés:

A gyalult tököt tálba teszem, meglocsolom a borecettel, xilittel, sóval, majd 5 percig állni hagyom. Egy kevés olívaolajon megpárolom a hagymát, sózom borsozom,, felöntöm a borral, majd amikor elpárolgott az alkohol, ráteszem a tököt, persze előtte alaposan kinyomkodjuk, majd 2 dl vizet öntök hozzá és fedő alatt párolom 5 percig, majd a joghurttal elkeverem, sózom, és egyet forralok rajta, beleszórom a kaprot és már kész is.
A tojáshoz felforralom a vizet, beleöntöm az ecetet, csipet sót, majd amikor forr egyenként beleütöm a tojásokat 3 percig főzöm és szűrő kanállal kiveszem, majd folyó hideg víz alá teszem.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső