Folytatom a könnyű vacsorák sorát, kevés kalória, teli has, na persze nem vagyok megszállott kalória számláló, de ebben a melegben nem kívánom a nehéz ételeket, sőt nagyon a főtt ételt sem.
Inkább vajas kenyeret ennék, friss paradicsommal, új hagymával, ti ezzel hogy vagytok? Ilyenkor lehet a legkönnyebben lefogyni egész nap csak epret enni, almát meg répát, amit a kertből hoz be az ember reggel, épp csak meg kell mosni és már rágcsálhatjuk is!
Imádom a tavaszt, amikor minden friss, új, olyan üde! Na ilyen lesz a sali is amit készítettem! Tavasz egy kis mediterrán beütéssel!
1 fej saláta
3 db nagyobb paradicsom felkockázva
1 db piros paradicsom paprika
felkockázva
3 szál újhagyma felkarikázva
1 csokor friss bazsalikom finomra vágva
A dresszinghez:
3 ek modenai balzsamecet
1 ek olívaolaj
1 ek citrom lé
1 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
A feltéthez:
300 gramm tengergyümölcsei keverék
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk modenai balzsamecet
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket salátás tálba teszem, a dresszing hozzávalóit egy kis tálba összekeverem, félre teszem.
wokban 1 teáskanál olívaolajat felhevítek hozzáadom a tengeri herkentyűket, nagy lángon átpirítom, majd visszaveszem a lángot, hozzáadom a fokhagymát, sózom, borsozom és hozzáadom a balzsamecetet, megvárom, míg az ecet szúrós szaga el nem párolog addig tartom a tűzön, majd félre teszem, hagyom kihűlni, majd mindent alaposan összekeverek.
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése