2011. május 11., szerda

Spárgakrémleves tejföllel és kaporral


Végre kaptam szép spárgát, persze zöldet, mivel az a kedvencem, sokkal kevesebbet kell pucolni, kevésbé fás, így gyorsan el is készítettem életem eddigi legfinomabb spárga krémlevesét! Nem túlzok tényleg nagyon finom lett! A spárga titka a kevés fűszer, minél egyszerűbben készül, annál finomabb, akkor érződik igazán a jó kis spárga íz!:-) Ez a mondat nem túl értelmes, de remélem azért a lényeg érthető! A leves körülbelül 25 perc alatt kész és mennyei vacsora hétköznapokra, ráadásul egészséges is, egyébként a fogyókúrázók natúr joghurttal is készíthetik, akkor egyáltalán nem hizlal és, hogy fitnesz gurunkat idézzem "este is fogyasztható, nyugodt lelkiismerettel":-)!




Hozzávalók (4 személyre):

1 kg zöld spárga vagy fehér
1 ek barna cukor
2 ek fehér borecet
8 dl zöldség alaplé (lásd Befőttek és házi készítmények)
150 gramm tejföl
1 dl főző tejszín
1 csokor friss kapor
bors

Elkészítés:

A spárgát megtisztítom, a fejét levágom és félre teszem. A megtisztított spárga szálakat összedarabolom 2 cm-es darabokra, majd az ecetes, cukros vízbe megfőzöm körülbelül 15 perc alatt. Amikor megpuhult az ecetes vizet leöntöm, de egy másik edénybe, legalább a felét meg hagyom, ebbe megfőzöm a fejeket ez 5 perc, majd leszűröm és félre teszem a díszítéshez. A megfőtt spárgát felöntöm a zöldség alaplével és beleszórom a kapor felét, amit előzőleg finomra vágtam, sózom, borsozom és amikor forr botmixerrel összeturmixolom, hozzáöntöm a tejszínt, tejfölt és egyet rotyantok még rajta. Amikor kész forrón tálalom és a spárga fejeket beleteszem, nem csak dísz, hanem finom is szóval egyétek meg!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső