2011. május 3., kedd

Ruccola egyenesen a kertből


Mindig irigykedve olvasom az Ízek Itáliájában, hogy amikor a nagymamám a kertbe leszedte a ruccolát az ebédhez, isteni volt...stb. Úgy gondoltam ez csak akkor fog megvalósulni, amikor egy eldugott szicíliai faluba költözünk, lesz szőlőnk, kis konyhakertünk egy ódon házunk, ami telis- tele van a régmúlt szellemeivel, de nem itthon Magyarországon, egészen pontosan Oroszlányban is megvalósulhat ez az álom, ugyanis -bár nem a nagymamám-,  apósom még szlovéniai kirándulásunkkor vett vetőmagot és szerencsére már ki is kelt, így most ruccola dömping van! Igaza volt Giorgio Locatellinek egyszerűen fantasztikus az íze, sokkal intenzívebb, mint mikor kiöntöm a zacskóból! Ezen felbátorodva összedobtam egy friss salátát, ami nagyon egyszerű, laktató és most tavasszal kell is, erősítsük csak az immunrendszerünket, főként, hogy a ruccolának, vagy más néven bors mustárnak nagyon sok pozitív hatása van, mint például a magas A-, C-, és K-vitamin-tartalma, de tartalmaz kalciumot és vasat is, ezenkívűl könnyen termeszthető, gyorsan növekszik, szóval, aki teheti gyorsan vessen a kerteb egy két sort!:-)

Ruccola saláta tojással:





Hozzávalók (4 személyre):

300 gramm ruccola saláta
4 db főtt tanyasi tojás
4 db nagy érett paradicsom
4 szál újhagyma felkarikázva
3 tk szárított kakukkfű
4 ek modenai balzsamecet
2 ek olívaolaj
durvaszemű só
fissen őrölt bors

Elkészítés:

A ruccolát és a többi zöldséget salátástálba teszem, a tojást felkockázom és hozzáadom, majd az ectete, azolívaolajjal elkeverem, sózom borsozom, végül beleteszem a kakukkfüvet és a salira öntöm! Alaposan összekeverem és félórára hűtőbe teszem!
Ropogós pirított bagettel kínálom!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése